Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Credit Officer till Deutsche Pfandbriefbank

Deutsche Pfandbriefbank, Stockholm

Ansök nu

Vill du tillhöra teamet hos en av Europas ledande aktörer inom fastighetsfinansiering? Vill du verka i en framåtsträvande miljö som präglas av stort engagemang, hög kvalitet och expertkompetens? Deutsche Pfandbriefbank erbjuder arbete tillsammans med ett kompetent team i Stockholm och i nära samarbete med Londonkontoret.

Tjänsten
Som Credit Officer i Credit Risk Management-teamet på Deutsche Pfandbriefbank kommer du att ansvara för en nordisk portfölj tillsammans med dina kollegor i London. Din roll är bred och innefattar bland annat att följa upp att gällande låneavtal följs och att hantera eventuella avvikelser i samarbete med dina kollegor på Londonkontoret.

Du kommer i din roll att ha löpande kontakter med såväl låntagare som interna funktioner och kollegor inom Deutsche Pfandbriefbank. Du kommer att hålla och delta i kundmöten i befintliga engagemang och även hålla regelbundna avstämningar internt. För att fånga eventuella kreditrisker är det viktigt att du håller dig uppdaterad på låntagare, större hyresgäster och utvecklingen i marknaden. Affärsmannaskap, ”sense of urgency”, social kompetens och engagemang är några av nycklarna till framgång.

I denna tjänst kommer du att vara placerad på vårt kontor i Stockholm i centralt belägna och luftiga lokaler på Mäster Samuelsgatan. Resor till Londonkontoret förekommer. Du rapporterar till Managing Director i London.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Behandling av kreditexponering inom ramen för årliga granskningar, PD-kreditbetyg inkl. analys av låntagare och hyresgäster, uppföljning av covenants, mm

  • Följa utvecklingen i relevanta marknader, ex kreditmarknaden, fastighetsmarknaden och hyresmarknaden

  • Utarbeta lämpliga omstruktureringsförslag om så skulle krävas

  • Implementering av kreditriskstrategi för dina engagemang i enlighet med regulatoriska krav och interna processer

  • Teknisk samordning för genomgång av specifika delportföljer inklusive teknisk vägledning och utbildning av juniora teammedlemmar

  • Ad hoc-rapporter åt olika delar inom banken samt interna och externa granskningar och revisioner

  • Projektledning och samarbete inom strategiskt orienterade teknik- och IT-projekt

Erfarenhet och kompetens
Vi söker dig som är civilekonom, civilingenjör eller jurist med inriktning mot fastighetsekonomi och/eller finansiell ekonomi eller redovisning. Du har minst fem års dokumenterad erfarenhet från fastighet- eller finansbranschen där du har arbetat i en liknande roll. Kanske arbetar du idag som revisor eller controller och vill bredda dig och ta ett mer strategiskt ansvar och jobba närmare besluten? Eller så har du idag en liknande roll som Credit Officer, Credit Manager eller Credit Risk Analyst och vill utnyttja din kompetens till fullo i en internationell kontext.

Mot bakgrund av din tidigare erfarenhet känner du dig mycket trygg i att arbeta i Excel och hantera stora datamängder. Du bör ha god insikt i legala, skattemässiga och ekonomiska aspekter på kreditgivning till fastighetsbranschen.

Du kommer att kommunicera med klienter och medarbetare och det är viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl engelska som svenska.

Personliga egenskaper
För denna tjänst söker vi dig som är social och framåtsträvande med hög grad av affärsmässighet och öga för detaljer. Du driver ditt arbete framåt samtidigt som du trivs med att jobba tillsammans med andra mot gemensamma mål. Du är analytisk och har ett naturligt driv med förmåga att väga olika intressen mot varandra för att se till helheten.

I ditt arbete är du kommunikativ och strukturerad med god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter. Naturligtvis är du en god relationsskapare både vad gäller interna och externa kontaktytor.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta mot såväl svenska som internationella kunder i en dynamisk och internationell miljö där du får verka självgående och framåtdrivande. Hos oss får du möjlighet att jobba med en av branschens ledande aktörer inom fastighetsfinansiering. Du blir del av ett motiverat och tight team där du är delaktig i hela affären. Det finns goda möjligheter att växa inom företaget.

För mer information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Deutsche Pfandbriefbank AG med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jennica Klaman på Jennica.klaman@realcompetence.se.

Om Deutsche Pfandbriefbank
Deutsche Pfandbriefbank är en bank specialiserad på fastighetsfinansiering och offentlig investeringsfinansiering med huvudkontor i München och kontor på flera platser i Tyskland, Europa och USA.

Vi spelar en viktig roll när det gäller att tillhandahålla finansiering till den kommersiella fastighetsbranschen och för förbättring av offentlig infrastruktur. Vi är en av de största emittenterna av Pfandbrief (tysk säkerställd obligation) och erbjuder även inlåningslösningar med fast löptid för investerare. Mer om Deutsche Pfandbriefbank: https://www.pfandbriefbank.com/

Publicerad 2022-04-05

Ansök nu