Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Chef Projektledning till Jernhusen

Jernhusen, Stockholm

Ansök nu

Vår nuvarande Chef över Projektledning Petra går vidare inom Jernhusen och därför söker vi nu efter hennes efterträdare. 
  
Chef Projektledning och dennes team jobbar med hela Jernhusens förvaltningsbestånd. Du kommer att arbeta med projekt som drivs inom allt från äldre stationsbyggnader till depåprojekt i närhet av spårmiljö och då med stora inslag av tex trafiksäkerhetsfrågor. Det kan ofta handla om komplexa ombyggnationer, tex med många frågor avseende säkerställande av trygghet för våra resenärer.  


Arbetsuppgifter: 
Rollen innebär varierande arbetsuppgifter såsom att:  

  • Arbeta med hela portföljen av förvaltningsprojekt inom Jernhusens befintliga fastighetsbestånd såsom (hyresgästanpassningar, ombyggnader, underhåll etc).  

  • Du driver sällan egna projekt, men har ett indirekt ansvar för projektens genomförande i och med att projektorganisationen ansvarar för bemanning av projektledare och ser till att projektet flyter på.  

  • Ansvar för att stödja beställar- och projektorganisationen i att uppnå beslutat resultat samt att projekten bidrar till att uppnå Jernhusens mål

  • Du har även verksamhetsutvecklingsansvar, dvs att du är ansvarig för att driva utveckling av arbetssätt och roller inom våra förvaltningsprojekt i syfte att säkerställa kostnadseffektivitet, säkerhet, hållbarhet, kundnöjdhet etc. 

I rollen Chef Projektledning medverkar du i affärsområde stationers (AOS) ledningsgrupp, men arbetar även för vårt andra förvaltande affärsområde Depåer och Kombiterminaler.  Du har budgetansvar samt personalansvar över 8 st duktiga specialister och agerar som intern konsultchef över ditt projektteam. Du kommer även arbeta med att utveckla och säkerställa att vi har ett enhetligt arbetssätt och en enhetlig struktur för tex projektrapportering inom projektledningsverksamheten.   

Personliga egenskaper 
Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och vill se resultat samt är målinriktad, en handlingskraftig person. Du är bra på att skaffa en överblick och duktig på att prioritera. Du drivs av utveckling och utmaningar samt ständiga förbättringar.  
 
Du är en diplomatisk person som är lyhörd, men samtidigt tydlig och duktig på att kommunicera. Du sätter stor vikt i att fortsätta bygga ett starkt team och att vara närvarande och tillgänglig för dina medarbetare. Du är positiv och social, tycker om att samspela med kollegor och andra affärsområden för att gemensamt fortsätta vår resa framåt.  
 
Dina erfarenheter 
VI ser att du drivit projekt själv och då gärna i en ledarroll. Du har minst 5 års erfarenhet inom byggprojektledning. Kanske har du arbetat som projektledare i tex konsultroll i olika typer av fastighetsprojekt för att få bred erfarenhet från olika typer av projekt  
 
Kunskaper inom förvaltningsrätt och fastighetsutveckling ser vi som meriterande. 
 
Du trivs i en ledarroll och att arbeta i nära samarbete med ditt team. Vi ser gärna att du har erfarenhet från entreprenadupphandlingar, entreprenadjuridiska kunskaper, samt erfarenhet av kostnadsstyrning av byggprojekt 
  
Övrigt 
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm. 
Resor i tjänsten förekommer. 
  
Om du tycker att tjänsten passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta så är du varmt välkommen att skicka in din ansökan.

Kontakt
Namn: Josefin Thörnert
Titel: HRBP
Epost: josefin.thornert@jernhusen.se
Telefon: 0704315012

Villkor
Anställningsform: Tillsvidare
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast
Körkort: Personbil

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-07-25
Publiceringsdatum: 2020-06-05

Publicerad 2020-06-12

Ansök nu