Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

CFO till Specialfastigheter

Specialfastigheter, Linköping/Stockholm

Ansök nu

Välkommen till en värd full av möjligheter! Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan – alltid med hållbart värdeskapande i fokus. Vår organisation utgår från tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar och rättsväsende samt Institutionsvård och övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 29 miljarder kronor. Vi är cirka 160 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

Om tjänsten 
Vi söker en erfaren CFO med ansvar för ekonomi-, finans- och controlling samt för enheten kvalitet och hållbarhet. Du ska förbättra och effektivisera områden som rör de finansiella och ekonomiska frågorna inom bolaget och verka för ett långsiktigt hållbart värdeskapande som genomsyras av kvalitet och hållbarhet. Du ska säkerställa att vi når de finansiella målen i affärsutvecklingsarbetet och stötta vår tillväxt, vi har en ambition att utveckla vår fastighetsportfölj genom investeringar och förvärv för minst 1,2 miljarder per år. Vi finansierar oss huvudsakligen på kapitalmarknaden. Du är vd:s högra hand i styrelsearbetet och ansvarar för revisions- och finansutskottet. En central del är att ansvara för utveckling av hur bolaget styrs och följs upp samt sammanställning av ekonomiska resultat. Du ansvarar för bolagets riskarbete och bolagsstyrning samt för att aktivt driva olika verksamhetsutvecklingsarbeten. CFO ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till vd.

Om dig
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen och kvalificerad arbetslivserfarenhet som CFO. Du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete och strategiska utvecklingsfrågor inom fastighetsbolag samt förståelse och intresse för samspelet mellan ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Du drivs av att utveckla och effektivisera arbetet samtidigt som du tycker om att leda och coacha medarbetare mot uppsatta mål. Du förstår hur viktigt det är med tydlig styrning och uppföljning av verksamheten för att skapa långsiktigt hållbara affärer och kunna styra åt rätt håll. Som person söker vi dig som är handlingskraftig, tar tag i frågor och beslutar hur de ska hanteras. Med din medverkan i ledningsgruppen bidrar du med att utveckla hela bolaget. Samarbetsförmåga, servicekänsla och lyhördhet är centralt för oss och du har lätt för att skapa relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering 
Din placeringsort är Linköping eller Stockholm. I tjänsten ingår en del resor.

Tillträde
Enligt överenskommelse. 

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 10 augusti men ansök gärna redan idag då urval görs löpande. 

Specialfastigheter samarbetar i denna rekrytering med Judith Kovacs på People360. För mer information är du välkommen att kontakta, Judith på telefon: 0705–111 466 eller e-post: judith.kovacs@people360.se.  Skicka gärna ditt CV tillsammans med ett personligt brev märkt ”CFO” snarast möjligt.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetskänslig verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetsprövningssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. 

Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Sofia Nilsson, 010-788 62 48
Ledarna, Gustav Tidman, 010-788 62 53
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Kontaktperson
Åsa Hedenberg
Vd
010-788 6201
asa.hedenberg@specialfastigheter.se

Christina Burlin 
HR-chef
010-788 62 03
Christina.burlin@specialfastigheter.se

Publicerad 2020-07-01

Ansök nu