Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Bostadsrättsekonom till Besqab, Stockholm

Besqab Projekt & Fastigheter AB, Stockholm

Ansök nu

Är du en driven, engagerad och kreativ Bostadsrättsekonom redo för nya utmaningar? Motiveras du av att arbeta i en trivsam miljö med engagerade och hjälpsamma kollegor på ett bolag i tillväxt?

Missa inte tillfället att bli en del av en marknadsledare som också fått utmärkelse för branschens nöjdaste kunder.

Om tjänsten
Besqab är samhällsbyggaren med framåtanda som bildades för mer än 30 år sedan och som sedan 2014 är börsnoterade. Ambitionen är ytterligare tillväxt; dels genom att utveckla kärnverksamheten – bostadsutveckling –, dels genom att bredda och utveckla nya affärsområden inom förvaltning av egenutvecklade hyresrätter, vårdboenden och andra samhällsfastigheter.

I takt med fler byggstarter och planerade projekt behöver nu verksamheten förstärkas med ytterligare en erfaren Bostadsrättsekonom. Tillsammans med en kollega kommer du att ansvara för den ekonomiska och administrativa förvaltningen av bostadsrättsföreningar, BRF där Bostadsrättsekonomen är involverad redan i tidigt skede. I rollen kommer du även att ansvara för all information kring BRF:erna från det att föreningen bildats fram till dess att kunderna har tagit över förvaltningen helt. Du kommer att administrera kallelser och protokoll samt vara rådgivande i BRF-frågor och bevaka föreningens ekonomi. Arbetet innebär mycket kontakt med kunder/medlemmar, viss del av arbetstiden är förlagd till kvällar.

I rollen ingår att arbeta med:

  • Bilda och registrera bostadsrättsföreningar

  • Planera och delta i möten samt årsstämmor BRF

  • Upprättande av Kostnadskalkyler samt Ekonomiska planer

  • Delta i upprättande av årsredovisningar och bokslutarbete

  • Hantering av förhands-, upplåtelse- samt överlåtelseavtal

  • Upphandling av skötselavtal för föreningarna

  • Rådgivande i ekonomiska och juridiska frågor

  • Övrig allmän administration av bostadsrättsföreningar

Tjänsten utgår från Besqabs huvudkontor vid Danderyds Centrum där man sitter i nya, mycket trevliga lokaler, rapportering sker till Chef Bostadsproduktion.

På Besqab finns den familjära känslan från ett mindre företag bevarad. Det märks tydligast på hur de anställda ställer upp för varandra men också genom det goda arbetsklimatet.
Det märks också på att det finns en gemenskap där man gärna har roligt tillsammans även utanför jobbet. Det är till exempel många som passar på att träna tillsammans på lunchen eller stannar för en after work på vägen hem.
Besqab är ett företag som värnar sina medarbetares hälsa. Därför erbjuds du som anställd generösa friskvårdsförmåner, företagshälsovård med hälsoundersökningar och sjukförsäkring.

Är det här du?
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av en motsvarande roll där du exempelvis arbetat som Bostadsrättsekonom, Ekonomisk förvaltare eller Fastighetsekonom. Det är viktigt att du är väl insatt i frågor kring bildandet av bostadsrättsföreningar, BRF samt har ett ekonomiskt kunnande, är van att administrera och kan läsa resultat- och balansräkningar.

Vi ser gärna att du har en ekonomisk utbildning i grunden och det är meriterande om du har en utbildning som Fastighetsekonom eller en akademisk utbildning inom ekonomi. B-körkort är ett krav samt goda kunskaper i Officepaketet.

Vi fäster stor vikt dina personliga egenskaper och söker dig som är utåtriktad, social men också noggrann i ditt arbete. Vi ser gärna att du har en kreativ sida med en förmåga att bidra till avdelningens utveckling i form av förbättringsförslag och ett nytänk. För att lyckas i ditt arbete bör du ha kunskap och intresse för både människor, fastigheter och ekonomi. Du är kommunikativ och affärsmässig, gillar ordning och reda, har stort eget driv och förmåga att se både detaljer och helheter.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Besqab med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

___

Besqab bildades 1989 och vår affärsidé är att utveckla nya hem med kunskap och förståelse för hur människor vill leva sina liv. Vi är en passionerad bostadsutvecklare som vill jobba nära människorna som ska bo i våra bostäder. Alla projekt är unika och vi är duktiga på att vara flexibla och forma bostäderna efter förutsättningarna på platsen men också med tanke på vilka som ska bo och leva där.

Vi har valt att koncentrera oss på de lokala marknaderna i Storstockholm och Uppsala stad. Vi vet att det är viktigt att ha en djup lokal förankring.

Publicerad 2021-11-10

Ansök nu