Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Avdelningschef för Verksamhetsutveckling till Svenska Bostäder

Svenska Bostäder, Stockholm

Ansök nu

På Svenska Bostäder arbetar du med engagerade, prestigelösa och hjälpsamma kollegor. Tillsammans med oss får du möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm samtidigt som du bygger din karriär och har roligt på jobbet. Vi kan erbjuda dig ett varierat arbete med bra förmåner i ett företag som återigen blivit utsett till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser enligt Great Place To Work.

Avdelningschef Verksamhetsutveckling har det övergripande ansvaret för bolagets strategi och utveckling. Det handlar om att säkerställa att bolaget möter direktiv och förväntningar från politisk ledning, ägarbolag och omvärldens förändringar. Det innebär vidare att hitta nya affärsmodeller, koordinera och driva innovations- och strategiska utvecklingsprojekt, samt att vidareutveckla ledningssystemet och bolagets IT-organisation. Du rapporterar direkt till VD och ingår i företagsledningen.

I denna nya befattning ingår det övergripande ansvaret för att sätta bolagets utvecklingsagenda, samt det övergripande ansvaret för att säkerställa framdrift i genomförandet och säkerställa en god förändringsledning.

Dina ansvarsområden

Övergripande ansvar för

 • affärsplan och processen för verksamhetsplanering i avdelningarna

 • digital utveckling och innovations- och utvecklingsprocesser

 • att planera och driva strategiskt viktiga utvecklingsinitiativ

 • bolagets ledningssystem och processutveckling

 • bolagets IT-enhet

 • styrelseadministration och stöd i relationen med politisk ledning och bolagets ägare

 • skapa och underhålla goda samarbeten internt och externt som kan hjälpa bolaget i innovations- och utvecklingsarbetet

Personalansvarig för i dagsläget en enhetschef och fyra övriga direktrapporerande.

Vi söker dig som har

 • högre universitetsutbildning eller som vi finner vara motsvarande 

 • minst fem års erfarenhet av arbete från verksamhetsutveckling, affärsutveckling, digital utveckling, och hållbarhetsutveckling. Gärna med bakgrund som managementkonsult eller från liknande roll på större bolag.

 • minst tre års erfarenhet som chef

Det är även meriterande om du har erfarenhet

 • av utveckling från privat sektor i kombination med erfarenhet från politiskt styrd organisation

 • från roller inom fastighetsbranschen

 • från roller inom hållbarhetsområdet

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har analytisk förmåga, är noggrann, och att du har ett helhetsperspektiv. Vidare är du en duktig kommunikatör och duktig på att bygga relationer.

Intervjuer kommer att ske löpande under hela processen. Det innebär att beslut om anställning kan tas tidigare än sista ansökningsdag. Svenska Bostäder har rökfri arbetstid vilket innebär att medarbetare inte får röka under sin arbetstid. Rökfriheten inkluderar pauser men inte lunchrast. Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Tillsammans med vårt dotterbolag Stadsholmen äger och förvaltar vi cirka 28 800 hyreslägenheter och mer än 5 000 kommersiella lokaler. Vi är för närvarande cirka 340 medarbetare och har vårt huvudkontor i Vällingby Centrum. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. I över 75 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm. Är du intresserad av att komma i kontakt med våra fackliga representanter, se här: www.svenskabostader.se/karriar/lediga-jobb/

Kontaktperson
Stefan Sandberg
VD
08-508 370 19
stefan.sandberg@svenskabostader.se

Publicerad 2020-10-09

Ansök nu