Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Asset Manager till Storebrand Fastigheter

Storebrand Fastigheter, Stockholm

Ansök nu

Är du relationsorienterad och driven av resultat? Vill du ingå i Storebrandkoncernen som med ca 900 miljarder SEK under förvaltning är en av de ledande inom kapitalförvaltning i Norden? Då tycker vi definitivt att du ska läsa vidare!

Bakgrund

Storebrand Fastigheter är en del av den norska Storebrandkoncernen. Vi förvaltar en fastighetsportfölj åt två av koncernens livförsäkringsbolag, SPP Pension & Försäkring och Euroben Life and Pension samt för externa kunder. Fastighetsportföljen i Sverige uppgår idag till ca 13 miljarder SEK i innehav.

Som ett led i vår fortsatta expansion behöver vi förstärka fastighetsteamet inom kapitalförvaltningen med en driven Asset Manager. Vi är mycket stolta över vårt hållbarhetsarbete och tog emot förstapriset i BREEAM Awards 2019 i den prestigefulla kategorin Responsible Investment Small Portfolio.

Tjänsten

Som Asset Manager på Storebrand Fastigheter ingår du i ett engagerat och affärsdrivet team med en gemensam passion för fastigheter och affärer. I din roll ansvarar du för att utveckla och förvalta din fastighetsportfölj bestående av kontorsfastigheter och samhällsfastigheter. I portföljen ingår idag ett 15-tal fastigheter till ett värde av närmare 3,5 miljarder SEK. Fastigheterna är belägna i Stockholm, Malmö och ett antal regionstäder.

Rollen innebär ett kund- och affärsansvar, där du arbetar både strategiskt och operativt. Ditt övergripande mål är att identifiera möjligheter för att förädla och utveckla det totala fastighetsvärdet med fokus på långsiktigt hållbar avkastning. Detta genom nära samarbeten med dina hyresgäster, kollegor och externa samarbetspartners. Långsiktiga kundrelationer samt affärsmannaskap är några nycklar till framgång.

I denna roll rapporterar du till Head of Asset Management och utgår från våra centralt belägna lokaler på Vasagatan 10 i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utarbeta förvaltningsstrategi, affärsplaner och budget för din portfölj

  • Analysera och följa upp fastigheternas resultat mot uppsatta mål

  • Löpande hyresgästkontakt och kunddialog

  • Uthyrning och hyresförhandling

  • Styra och utveckla samarbetet med driftentreprenörer

  • Initiera och driva projekt

  • Medverka vid köp- och försäljning av fastigheter

Erfarenhet och kompetens

Vi ser gärna att du har en relevant utbildning inom ekonomi, teknik och/eller juridik med branscherfarenhet och ett genuint intresse för affärer och fastigheter. Dokumenterad erfarenhet av kommersiell förvaltning och budgetansvar är meriterande. Kanske vill du nu bredda din roll och jobba närmare besluten? Eller utöka ditt operativa förvaltningsarbete med mer strategiskt ansvarstagande?

Vi tror att du har god erfarenhet av hyresförhandling och är van vid arbete som innebär sociala kontakter och nära samarbeten. Erfarenhet av fastighetsutveckling samt god beställarkompetens ser vi som meriterande.

Personliga egenskaper

För denna roll söker vi en drivande och affärsmässig person med förmågan att självständigt driva sina processer i mål. Som person är du trygg i dig själv och i ditt agerande utstrålar du trovärdighet. Du är smidig i din kommunikation och en tydlig kravställare.

I ditt arbete är du lösningsorienterad och noggrann. Du har förmågan att väga olika intressen mot varandra för att se till helheten. Då arbetet innebär många olika kontaktytor krävs det också att du är en utåtriktad och lyhörd relationsbyggare och ser samarbete som en viktig del av yrkesrollen. Andra egenskaper som vi värderar högt är initiativtagande och vilja att utvecklas. Vi fäster stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang.

Vi erbjuder dig

Hos oss erbjuds du bred roll med stort eget ansvar hos en av Nordens ledande kapitalförvaltare. Du kommer att ingå i ett team som präglas av transparens och engagemang. Du får möjligheten att vara delaktig i bolagets expansion, utveckla affären samt påverka världen i en mer hållbar riktning. Inom Storebrandskoncernen är vårt hållbarhetsarbete en viktig hörnsten.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Storebrand Fastigheter med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 26 april 2021. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Farnaz Mortazavi på farnaz.mortazavi@realcompetence.se

Om Storebrand Fastigheter AB

Storebrand Fastigheter AB är en del av den norska Storebrandkoncernen och förvaltar en fastighetsportfölj åt två av koncernens livförsäkringsbolag, SPP Pension & Försäkring och Euroben Life and Pension samt för externa kunder. Mandatet är ca 14 miljarder SEK. Läs mer på www.storebrandfastigheter.se

Publicerad 2021-03-30

Ansök nu