Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Asset Manager till DEAS Asset Management

DEAS Asset Management, Stockholm

Ansök nu

DEAS Asset Management (tidigare Aberdeen Standard Investments) är en ledande nordisk kapitalförvaltare inom fastigheter.

Vår affärsidé är aktiv förvaltning av fastighetskapital för institutioner, investmentbolag och större privata investerare i Sverige, Norge, Finland och Danmark. I Sverige förvaltas fastigheter för ca. 14 miljarder SEK genom flera lokala fastighetsfonder och mandat.

DEAS Asset Management i Norden består av ca. 100 anställda och förvaltning för över 8 miljarder euro i Norden.

Asset Manager

Som Asset Manager blir man en del av en internationell verksamhet och kommer till ett team på DEAS som består av en grupp medarbetare med lång och bred erfarenhet inom fastighetsbranschen. Det är ett starkt team med en bra atmosfär och gott samarbete, vilket ger goda möjligheter att lära och utvecklas vidare. Bolaget erbjuder dig en bred roll med mycket ansvar och eftersom DEAS är i en expansiv fas finns det goda utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Den utlysta tjänsten är på heltid med placering på bolagets kontor på Sveavägen 24 i Stockholm. Du rapporterar till bolagets Head of Asset Management och arbetar tätt tillsammans med bolagets Fund Managers och andra beroende på projekt.

Tjänsten

I rollen som Asset Manager kommer du att arbeta med några av fastighetsbranschens mest intressanta fastigheter, utvecklingsprojekt och uppdragsgivare. Rollen innebär att du i arbetar aktivt och nära fastigheterna, i samarbete med intressenter, både externt och internt. Du tar eget ansvar för frågor och får stöd och vägledning internt och arbetar efter uppsatta affärsmål och strategier.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ansvara för uppföljning och styrning av extern förvaltningsorganisation inom nedan områden för ett av våra större uppdrag. Till detta kommer att delta i olika typer av projekt som kan inkludera analys, transaktioner, investeringsprojekt mm.

 • Ansvar för uppföljning av budget och uppsatta mål

 • Leda och stödja förvaltningsorganisationen i hyresgästfrågor samt omförhandlingar med mera I enlighet med uppsatta mål

 • Ansvar för uppföljning av uthyrningsstrategi samt ledning av externa uthyrningsresurser

 • Ansvar för uppföljning av marknadsföring med förvaltningsorganisationen

 • Agera uppdragsgivare vid upphandlingar samt ansvara för utvärdering av leverantörer i samarbete tillsammans med förvaltningsorganisation

 • Agera uppdragsgivare för hyresgästanpassningar och ansvar för uppföljning tillsammans med förvaltningsorganisation alternativt extern projektledare

 • Delaktig i sammanställning av rapporter (månad, kvartal m.m.) till kund samt ansvarig för uppföljning av indata rapporterad från förvaltningsorganisationen

 • Delaktig i rapportering till externa parter, t ex värderare, låneinstitut m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig med 2-4 års erfarenhet av arbete inom fastighetsbranschen. Erfarenheter från uthyrning, fastighetsförvaltning av kommersiella lokaler är relevant men även annan erfarenhet i kombination med rätt personlighet fungerar. I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker en person med vilja att lära och som trivs med att arbeta brett med en förmåga att driva flera parallella processer. Du inspireras av att delta och bidra till det professionella teamet inom bolaget vilket innebär möjligheter såväl som utmaningar. Som person trivs du med stort eget ansvar och du tar egna initiativ men är samtidigt inte rädd att fråga om råd.

 • Civilingenjör inom Samhällsbyggnad eller annan likvärdig utbildning

 • Mycket goda kunskaper i Microsoft Office-paketet

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska

 • God analytisk förmåga

Din ansökan

Vill du bli en del av DEAS? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor om tjänsten besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Sofi Resander (070-790 27 12) e-mail: sofi.resander@boardtalk.se. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Publicerad 2021-12-10

Ansök nu