Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Arbetsledare till Fastighetskontoret, Stockholms stad

Stockholms stad, Stockholm

Ansök nu

Stockholms Stad, Fastighetskontoret, Fastighetsavdelningen, Driftenheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Fastighetsbeståndet består av allt från större kontorsbyggnader, offentliga lokaler, idrottshallar, saluhallar och brandstationer till slott och herrgårdar, konstnärsateljéer, villor och små torp på landet. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför kommungränsen. Idag sitter vi i moderna lokaler på Kungsholmen, intill Stadshuset, cirka 5 minuter från Centralstationen. Under våren 2022 flyttar vi till Tekniska Nämndhuset på Fleminggatan 4. Det nya kontoret ligger i princip med samma avstånd från Centralstationen med nyrenoverade, fräscha och modernt anpassade lokaler.

Har du en bred kunskap inom drift och teknik och är ute efter nya utmaningar? Vi söker en engagerad och stabil person med goda ledaregenskaper!

Arbetsbeskrivning
I rollen som arbetsledare har du det övergripande ansvaret för den operativa driften inom tilldelat fastighetsbestånd tillsammans med ditt team av driftpersonal. Ditt uppdrag är att planera, styra, leda och utveckla verksamheten och medarbetarna mot uppsatta mål. Du kommer att vara delaktig i uppföljning av ekonomi, medarbetare och verksamhetsplanering.

I rollen ingår också att säkerställa bemanningen, hålla i arbetsplatsträffar och ansvara för den dagliga arbetsledningen av medarbetarna. Du kommer även vara delaktig i underhållsplanering, ansvara för skyddsronder och följa upp externa driftentreprenörer.

Hos oss får du

 • Vara med och utveckla Stockholm

 • Arbeta med spännande och unika fastigheter

 • Goda möjligheter att utvecklas inom ramen för ditt uppdrag och inom Stockholms stad

 • Stor frihet att planera ditt arbete

 • En chef som engagerar, stöttar och utmanar

 • Hjälpsamma och kompetenta kollegor som bidrar till en god stämning på kontoret

 • En centralt belägen arbetsplats

 • Förmåner som exempelvis Rikskortet, friskvård och semesterväxling

 • En arbetsgivare som jobbar med sina utmaningar

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom fastighetsdrift, annan likvärdig utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig.

 • Cirka tio års relevant arbetslivserfarenhet

 • Bred kunskap inom drift; el, styr, ventilation och kyla

 • Erfarenhet av kommersiella lokaler och/eller samhällsfastigheter

 • Erfarenhet av arbetsledning, gärna med budgetansvar

 • Kunskaper i Lagen om offentlig upphandling (LOU) samt av något fastighetssystem ses som meriterande.

För att passa i rollen behöver du vara trygg i dig själv och i din kompetens. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med olika typer av personer och beskrivs som förtroendeingivande.

Du får energi av att coacha och leda andra till goda prestationer och drivs av att utveckla både arbetssätt och medarbetare. I ditt arbete är du strukturerad och bidrar med din positiva inställning.

Vi tycker att det är viktigt att du verkar för vår värdegrund - ansvarstagande, nytänkande, professionalism och helhetsperspektiv. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig och andra.

Arbetsplatsbeskrivning
Fastighetsavdelningen förvaltar fastighetsnämndens unika fastigheter och byggnader men har även förvaltningsuppdrag åt andra nämnder inom staden. Några exempel på
fastigheter är Stockholms stadshus, Kulturhuset och Medborgarhuset. Förutom driftenheten består avdelningen av ytterligare fem enheter: kundförvaltning 1 och 2, teknikförvaltning, teknikspecialister samt fastighetsadministration.

Våra mål är att ha nöjda kunder, tillhandahålla ändamålsenliga lokaler och erbjuda kunderna väl underhållna fastigheter. Vi har idag hyresintäkter motsvarande 1,3 miljarder och hanterar ca 2.800 hyresavtal.

Att arbeta hos oss är alltid varierande och ger stora möjligheter till personlig utveckling.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt
Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att en säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Intervjuer kommer att hållas löpande under tiden tjänsten annonseras.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7554
Kontakt Daniel Rosén, enhetschef driftenheten, 08-508 268 65
Facklig företrädare
Reza Etemad, Vision, 08-508 26 983
Karin Wrannvik, Ledarna, 076-1290750
Royne Julin, Saco, 08-508 26 927
Publicerat 2021-12-21
Sista ansökningsdag 2022-01-31
Utbildningskrav Högskola/universitet

Publicerad 2021-12-22

Ansök nu