Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Analytiker till Eurocommercial

Eurocommercial Properties Sweden AB, Stockholm

Ansök nu

EUROCOMMERICAL SÖKER ANALYTIKER

Har du ett genuint intresse för siffror och fastigheter? Trivs du bra i en central roll och nära till besluten? Vill du ges frihet att utveckla ditt eget arbetssätt i en platt och familjär organisation? Eurocommerical erbjuder en verksamhetsnära roll hos ett stabilt, långsiktigt och framgångsrikt fastighetsbolag i tillväxt!

Bakgrund

Eurocommercial är ett långsiktigt fastighetsbolag, börsnoterade i Amsterdam. Bolaget äger, driver och utvecklar köpcentrum som under lång tid varit framgångsrika och skapat värde för både fastighetsägaren och hyresgästerna. Eurocommecial har fokuserat på fyra välmående områden i Europa; Norra Italien, Frankrike, Belgien och Sverige.

Som långsiktig fastighetsägare ser Eurocommercial till att regelbundet utveckla och hålla fastigheterna up to date. En stor framgångsfaktor är ett nära samarbete med våra hyresgäster med målsättningen att hela tiden tillfredsställa kundernas behov. Tack vare våra mycket erfarna och kunniga medarbetare har Eurocommercial en ovanligt hög uthyrningsnivå och har så haft under många år.

Eurocommercial har flertalet gånger blivit utsedd till Sveriges bästa köpcentrumhyresvärd. I Sverige äger, driver och utvecklar vi idag sju köpcentrum runt om i landet till ett värde av 9 mdkr. Vi har en långsiktighet i allt vi gör och har fortsatt tillväxtfokus genom om- och tillbyggnationer. Till vårt huvudkontor i Stockholm söker vi nu en analytiker som vill bli en del av ett tight team på elva personer och samtidigt en del av ett större sammanhang.

Tjänsten

I rollen som Analytiker har du en bred och omväxlande roll. Du ingår i den gruppen som idag arbetar med Asset Management i samarbete med London- och Amsterdamkontoren. Du ansvarar bland annat för rapportering och sammanställning av omsättning- och besökssiffror i våra köpcentrum. Detta i nära samarbete med centrumchefer samt övriga i teamet. I rollen ingår även rapportering av övriga frågor som rör våra fastigheter samt kvalitetssäkring av siffror som rör fastighetsvärderingar, serviceavgifter och fastighetsdata för olika miljöcertifieringar.

Du agerar som en länk mellan olika avdelningar inom bolaget och fungerar som ett stöd inom ditt specialistområde. Långsiktiga relationer, vilja att leverera och god analytisk förmåga är några nycklar till framgång.

Vi sitter i moderna lokaler centralt på Kungsgatan 48 i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Månatlig rapportering och sammanfattning av omsättning och besök i köpcentrumen

 • Upprätthålla aktiv dialog med centrumchefer för att förstå vad som sker på respektive köpcentrum samt deras upptagningsområde

 • Kvartalrapportering för: vakanser, hyrestillväxt, omsättningstillväxt OCR etc.

 • Vara behjälplig med rapportering till London och Amsterdam angående olika frågor rörande våra fastigheter

 • Två gånger per år ta fram underlag för värderingar till extern part

 • Bevaka aktuell rentroll

 • Kvalitetssäkra den årliga avstämningen av serviceavgifter

 • Vara delaktig i bolagets hållbarhetsarbete bl.a. genom att årligen rapportera och kvalitetssäkra fastighetsdata för olika miljöcertifieringar

 • Dokumentera fakta för transaktioner inom handelsfastigheter i Sverige

 • Kvartalsvis rapportera omsättning och besökare till HUI:s Köpcentrumbarometer

 • Hålla i den årliga konsumentundersökningen

 • Vid behov producera hyres- och omsättningsanalyser samt jämförelser

 • Andra analyser för stöd i olika affärsrelaterade sammanhang som t ex utveckling, förvaltningsåtgärder och transaktioner

 • Analysera upptagningsområden

Erfarenhet och kompetens

För denna tjänst ser vi att du har en akademisk utbildning såsom Civilingenjör från Samhällsbyggnad, Fastighet och Finans, Civilekonom eller liknande med erfarenhet från fastighetsbranschen. Eftersom du är den hos oss som ansvarar för rapportering och sammanställning av omsättningssiffror i våra köpcentrum samt övriga siffror som rör våra fastigheter, vill vi att du har goda ekonomiska kunskaper och god kompetens inom Excel.
Du kan tidigare ha arbetat som analytiker, fastighetsekonom eller liknande på konsult- eller fastighetsägarsidan och vill idag ha en bredare roll med större påverkansgrad.

Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter är du också van vid arbete som innebär sociala kontakter och nära samarbeten. Du talar och skriver engelska obehindrat i ditt dagliga arbete, och givetvis är engagemang och långsiktighet viktiga hörnstenar för dig. Erfarenhet från handel och retailfastigheter ser vi som meriterande.

Personliga egenskaper

För denna roll söker vi dig som har viljan och förmågan att arbeta framåtriktat tillsammans med andra mot gemensamma mål. I ditt arbete är du strukturerad och analytisk. Du kan se samband och effektivitetsförbättringar i verksamheten. Kännetecknande för dig som person är att du är en lagspelare och har ett prestigelöst förhållningssätt. Vi fäster stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en utvecklande roll hos Sveriges bästa köpcentrumhyresvärd. Hos oss ges du stor frihet att själv utveckla ditt arbetssätt i en platt och familjär organisation med korta beslutsvägar.

Med en stark värdegrund som gemensam bas, ges du på Eurocommerical, möjligheten till stimulerande och utvecklingsorienterat arbetssätt där du som kollega och medarbetare värdesätts som den viktiga tillgång som du är. Du kommer att arbeta med de största hyresgästerna inom retail, intressanta projekt och fastigheter med ovanligt hög uthyrningsnivå i ett välmående företag med gott renommé.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Eurocommerical Properties med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 26 maj 2021. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jennica Klaman på jennica.klaman@realcompetence.se

Om Eurocommercial Properties Sweden AB

Eurocommercial Properties Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Eurocommercial Properties NV som är börsnoterat på Euronext. Eurocommercial äger fastigheter för 40 miljarder i Europa, varav 9 miljarder finns i Sverige. Vi etablerades på den svenska marknaden 2001 och äger en portfölj av sju attraktiva köpcentrum i landet: Ingelsta Shopping i Norrköping, Grand Samarkand i Växjö, C4 shopping i Kristianstad, Elins Esplanad i Skövde, Bergvik i Karlstad, Hallarna i Halmstad och Valbo i Gävle.

Eurocommercial skapar levande och attraktiva handelsplatser som lockar ett stort antal besökare. Vi har utvecklat ett personligt och professionellt sätt att bedriva verksamheten och värdesätter också en nära relation med våra hyresgäster. Vi vet vad som krävs för att framgångsrikt driva, utveckla och förvalta handelsplatser i Sverige och runt om i Europa.

Publicerad 2021-04-29

Ansök nu