Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Analyst till Nordanö

Nordanö, Stockholm

Ansök nu

Skulle du vilja tillhöra teamet hos Nordens ledande finansiella rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner? Vill du vara med och skapa värde i en miljö präglad av positiv energi, engagemang, kvalitet och affärsmannaskap? Nordanö söker just nu fler duktiga medarbetare som vill arbeta med intressanta och spännande affärer tillsammans med branschens främsta rådgivare.

Bakgrund

Nordanö är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Sedan firman grundades 1992 har vi byggt upp en effektiv affärsmodell som kombinerar djup kunskap om fastighetsmarknaden med kapitalmarknadsexpertis och finansieringskompetens. Vi har genomfört flera av de största och mest komplexa fastighetsaffärerna och har en marknadsandel om cirka 40% inom transaktioner över 2 miljarder kronor. Nordanö har totalt 45 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo.

Till vårt kontor i Stockholm söker vi nu en driven Analyst med hög ambitionsnivå. Vi söker dig som vill bli en av de skickligaste inom fastighetsrelaterad finansiell och strategisk rådgivning.

Tjänsten

Som Analyst i Origination & Research-teamet på Nordanö kommer du att spela en viktig roll vid genereringen av nya fastighets- och kapitalmarknadsuppdrag, genom att delta i strategiska diskussioner med kollegor och uppdragsgivare. Din roll är varierad och innefattar bland annat att ansvara för framtagandet av presentationsmaterial och pitchar samt finansiell analys och värdering av fastigheter, portföljer och bolag. Du kommer även att arbeta med marknadspresentationer och kartläggningar så det förväntas att du håller dig löpande uppdaterad om vad som händer på marknaden. Rollen innebär också att du kommer delta på kundmöten tillsammans med seniora kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ta fram presentationsmaterial och pitchar för potentiella kunder

 • Finansiell analys och värdering av fastigheter, portföljer och bolag

 • Identifiera, kartlägga och utvärdera potentiella affärsmöjligheter samt säljare och köpare på fastighetsmarknaden

 • Sammanställa marknadspresentationer och analyser av delmarknader och segment

 • Vara delaktig i genomförandet av strategiuppdrag och corporate finance-uppdrag

 • Delta aktivt i nätverksarbete med branschkollegor, samarbetspartners och potentiella uppdragsgivare i branschen

Erfarenhet och kompetens

En framgångsrik kandidat är civilekonom och/eller civilingenjör med inriktning mot fastighetsekonomi och/eller finansiell ekonomi med starka akademiska resultat. Du kan vara nyexaminerad men vi ser gärna att du har ett till två års erfarenhet från exempelvis investmentbank, managementkonsult eller bygg- och fastighetsbranschen. Naturligtvis har du ett genuint intresse för fastigheter.

Personliga egenskaper

För denna tjänst söker vi en analytisk, ambitiös och initiativrik person med hög grad av affärsmässighet och naturligt driv. Du är en engagerad och ödmjuk lagspelare som trivs med att jobba tillsammans med andra mot gemensamma mål.

 • Du uppskattar ett högt affärstempo och presterar väl mot korta deadlines

 • Du är noggrann och strukturerad med en god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter

 • Du har en mycket god analytisk förmåga och kan hantera stora datamängder

 • Du kan på ett enkelt sätt illustrera och presentera komplexa idéer och effektivt sammanfatta dem i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska

 • Du har hög social kompetens och tilltalas av att knyta kontakter

 • Du trivs i en miljö som uppmuntrar affärsmässighet och egna initiativ

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig som har ambitionen att bli en av de skickligaste inom fastighetsrelaterad analys, corporate finance och strategisk rådgivning, en unik möjlighet att arbeta mot såväl svenska som internationella kunder i en dynamisk miljö med hög transaktionsintensitet. Hos oss får du möjlighet att jobba med branschens ledande finansiella rådgivare inom fastighetsrelaterade transaktioner på ett väletablerat företag med lång historik. Du får en central roll i ett litet team där det är nära till besluten.

Inlärningskurvan är brant och det finns goda möjligheter att växa inom företaget. Nordanö premierar affärsmässighet och egna initiativ och för rätt person kan vi erbjuda en snabb karriärutveckling med möjlighet till partnerskap på sikt.

Du kommer även ha löpande samarbete med våra kollegor i Norge, Finland och Danmark och kan erbjudas möjlighet till utbyte till våra andra nordiska kontor.

Du kommer att arbeta på vårt kontor i Stockholm i centralt belägna, moderna och luftiga lokaler på Jakobsgatan 6.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Nordanö med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Johansson på karin.johansson@realcompetence.se

Om Nordanö

Nordanö grundades 1992 som Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Sedan 2016 har Nordanö varit rådgivare i transaktioner till ett underliggande fastighetsvärde om över 130 miljarder kronor. Återkommande utsedd till ”Best Real Estate Adviser” i Sverige (9 år i följd 2011-2019) i Euromoneys årliga undersökning. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners.  

Mer om Nordanö: www.nordanopartners.com

Publicerad 2020-11-13

Ansök nu