Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Affärsutvecklare till Atlasmuren

Atlasmuren, Stockholm

Ansök nu

Har du ett genuint intresse för fastighetsutveckling? Är du en driven och affärsmässig person som vill vara med och bygga hållbart och långsiktigt i en helt ny roll? Vill du arbeta hos ett starkt och expansivt fastighetsbolag med god ekonomi, korta beslutsvägar och stora framtidsplaner?

Bakgrund

Atlasmuren är ett familjeägt fastighetsbolag som är under stark utveckling. Vårt mål är att inom en femårsperiod dubbla fastighetsvärdet och inom tio år expandera från dagens 45 000 kvm till ca 100 000 kvm. Inriktningen är att äga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter i attraktiva lägen, i första hand i norra Storstockholm.

För att nå dit söker vi nu en kreativ och självgående person med stora ambitioner för den nyinrättade rollen som affärsutvecklare. Din roll är bred och med mycket goda utvecklingsmöjligheter. Ditt fokus kommer att ligga på fastighetsutveckling men du kommer även att arbeta nära VD med många frågor som berör företaget som helhet. I rollen som affärsutvecklare välkomnas du till ett kunnigt och självständigt team där du uppmuntras att hitta nya möjligheter, ta egna initiativ och driva projekt framåt. I denna roll förväntas du bidra med kunskap inom områdena affärsutveckling, projektutveckling, uthyrning, transaktion och analys.

Genom geografiskt fokus och egen personal är vi en effektiv och närvarande hyresvärd som möter hyresgästernas behov och anpassar lokalerna efter deras förutsättningar. Atlasmuren präglas av en prestigelös kultur med korta beslutsvägar, god ekonomi och stora framtidsplaner.

Tjänsten

I denna roll är tanken att du skall jobba med att förädla och expandera fastighetsbeståndet genom förvärv och fastighetsutveckling. Du ska identifiera, initiera, analysera, driva och genomföra affärer och projekt för att addera värde till portföljen.

Tjänsten bygger på mycket eget ansvar där du i din roll driver processen framåt mot uppställda mål. Rollen innebär att utveckla bolaget, våra fastigheter, relevanta koncept och nya affärsmöjligheter genom fastighetsutveckling, förvaltning, projekt, uthyrning och förvärv. Du kommer naturligtvis samverka både internt och externt där du representerar Atlasmuren. Relevanta analyser, utredningar och förstudier för till exempel om-, till- och nybyggnad, kommer att ligga inom ditt ansvarsområde. Du kommer att rapportera direkt till VD. Tjänsten är placerad på Atlasmurens kontor i ljusa och nyrenoverade lokaler i vår egen fastighet Solna Point.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Strategisk och finansiell analys, utvärdering av nya projekt och affärer

 • Aktivt söka möjliga investeringsobjekt

 • Projektleda transaktions- och due diligenceprocesser

 • Identifiera och driva utvecklingsprojekt inom befintligt bestånd

 • Arbeta i tidiga skeden med entreprenadjuridik, planfrågor, bygglovshantering, förfrågningsunderlag, ritningshandlingar, tekniska beskrivningar, anbud samt kontraktsförhandlingar

 • Projektuthyrning, driva och beställa hyresgästanpassningar för nya och befintliga hyresgäster, förhandla och teckna hyresavtal

 • Bearbeta och kartlägga kommuner, myndigheter, fastighetsbolag, konsulter och andra samarbetspartners

 • Verksamhetsutveckling genom att bland annat vara med och driva utvecklingen av strategier processer, digitalisering och hållbarhetsfrågor

Erfarenhet och kompetens

 • Relevant högskoleutbildning är ett krav. Du kan exempelvis ha läst Väg och Vatten, Samhällsbyggnad, Lantmäteri eller motsvarande, men även juridik eller ekonomi är möjligt.

 • Erfarenhet inom kommersiell fastighetsförvaltning, uthyrning, förhandling och kvalificerad projekt- och transaktionserfarenhet

 • Goda kunskaper inom fastighetsekonomi och hyresjuridik 

 • Erfarenhet av kommersiellt fastighetsbestånd och fastighetsutveckling

 • Gedigen affärs- och förhandlingsvana

 • Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift och med mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös, har en entreprenörsanda och är inte rädd att hjälpa till där det behövs. Vi fäster stor vikt vid ditt goda affärssinne och din förmåga att hitta kreativa lösningar. För att komma framåt i affärsprocessen är det viktigt att du är självgående, drivande och lyhörd. Du är trygg i din roll, känner dig bekväm i olika förhandlingssituationer och har genom tidigare roller skapat goda relationer och ett stort personligt nätverk. Vi tror också att det är centralt att du förstår och trivs med att arbeta i en mindre organisation.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en spännande och bred tjänst på ett bolag där det finns stora möjligheter att växa som individ. Affärsutvecklaren kommer verka i en kultur som präglas av starkt engagemang och hög grad av affärsmässighet. Vi är passionerat intresserade av fastigheter och kan fastighetsbranschen utan och innan. Vi letar ständigt nya lösningar och vill alltid bli bättre i en verksamhet som präglas av hög moral, långsiktighet och transparens.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Atlasmuren med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 24 januari. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Johansson på karin.johansson@realcompetence.se.

Om Atlasmuren

Atlasmuren är ett familjeägt fastighetsbolag under omvandling och utveckling. Vi bygger vidare på det som varit vår bärande idé om kundnytta i mer än 50 år. Atlasmuren äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Storstockholm. Vår filosofi är att möta hyresgästernas behov och att anpassa lokalerna till deras förutsättningar. Resultatet är nöjda kunder med växande och lönsam verksamhet, långa och trygga relationer samt få vakanser för oss som värd. Atlasmuren har idag åtta anställda, en god ekonomi och stora framtidsplaner.

Mer information om bolaget finner du på www.atlasmuren.se

Publicerad 2020-12-22

Ansök nu