Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Affärsinriktad Fastighetsförvaltare

Lokalfastigheter, Sundbyberg

Ansök nu

Affärsinriktad Fastighetsförvaltare hos Lokalfastigheter


Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Sundbyberg är en snabbt växande stad, vilket innebär ett stort behov av fler lokaler för kommunal verksamhet. Lokalfastigheter i Sundbyberg AB ägs av Sundbybergs stad och har stadens uppdrag att förvalta 230 000 kvm skolor, förskolor och andra kommunala verksamhetslokaler, ansvara för en hållbar och effektiv lokalförsörjning och handha nyproduktion av verksamhetslokaler. Bolaget har idag 20 anställda och en omsättning på ca 155 mnkr med kontor i Hallonbergens centrum.

Fastighetsförvaltningen genom fastighetsförvaltaren som har det övergripande ansvaret för fastigheten. Som Fastighetsförvaltare ansvarar du för den juridiska och ekonomiska förvaltningen. Här ligger ansvaret för kunddialogen, ekonomi och den inhyrda verksamhetslokalen.

Fastighetsförvaltaren är i alla frågor kundansvarig och den som kallar till, och ansvarar för innehållet i kundmötet. Fastighetsförvaltaren lägger årsvis en plan för kundarbetet där det framgår vem vi träffar och när. Innehållet i kundmötet anpassas utifrån vad som är aktuellt i fastigheten. Det är fastighetsförvaltarens ansvar att i kunddialogen skapa ingående förståelse för hur verksamheten bedrivs samt inhämta information kring verksamhetens lokalbehov på kort och lång sikt.

Som Fastighetsförvaltare är man budget- och resultatansvarig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Upprätta budget, prognos, bokslut och resultatuppföljning för fastigheterna.

 • Genomföra kundmöten och ha löpande kundkontakt.

 • I samverkan med lokalförsörjaren bevaka, säga upp och genomföra omförhandlingar av externa hyreskontrakt.

 • I samverkan med teknisk förvaltning prioritera, planera och genomföra planerat underhåll.

 • Bevaka lagar och intressen rörande förvaltade fastigheter samt inhyrda lokaler

 • Delta i besiktningar.

 • Driva det strategiska nöjdkundarbetet.

 • Medverka vid projektering och förberedelser vid ny- och ombyggnadsprojekt

Vem är det vi söker?
Som Fastighetsförvaltare är du affärsinriktad och du har en central roll i dialog med våra kunder och att du säkerställer att den interna kommunikationen med Teknisk Förvaltning och Projekt fungerar väl. Vi lägger stor vikt vid att du har erfarenhet från relationsskapande arbete med mycket kundkontakt. Du är en duktig problemlösare och det är meriterande om du har god teknisk kunnighet. Du strukturerar själv ditt arbete och du gillar att samarbeta tillsammans med andra.

Kompetens och yrkeserfarenhet

 • Erfarenhet av fastighetsförvaltning eller liknande

 • God förståelse för fastighetsekonomi

 • Erfarenhet av att arbeta med fastighets- och ekonomisystem

 • Erfarenhet från relationsskapande arbete med mycket kundkontakt

Utbildning

 • Högskoleutbildning inom fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning eller motsvarande

 • Goda kunskaper om exempelvis hyreslagen, LOU, PBL, fastighets- och entreprenadjuridik samt lagar gällande fastighetsägarens ansvar

Vi som arbetar på Lokalfastigheter har som ledord att vara affärsmässiga, kunniga och enkla att samarbeta med. Känner du igen dig i detta och vill vara med och bidra till vårt bolag och bygga Sundbyberg?

Kontakt och ansökan
Välkommen att höra av dig med frågor gällande tjänsten till Fastighetschef Lars Oscarsson 08-518 336 10, lars.oscarsson@lokalfastigheter.se. Skicka din ansökan till; HR konsult Mari Friberg, 0737-29 99 09, mari.friberg@lokalfastigheter.se

Sista ansökningsdagen är den 7 augusti 2020.

Välkommen med din ansökan!


Publicerad 2020-07-07

Ansök nu