Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Affärsansvarig joint ventures till Magnolia Bostad

Magnolia Bostad , Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med på vår resa?

Magnolia Bostad söker nyckelpersonen affärsansvarig inom joint ventures till sitt kontor i centrala Stockholm. Du erbjuds möjligheten att få verka och utvecklas i en kreativ arbetsmiljö med ambitiösa kollegor i ett växande bolag.

Om rollen

I rollen som affärsansvarig ansvarar du för affärsrelationen med vår JV-partner samt affärsfrågor inom utvalda JV-bolag och är en viktig del av Magnolia Bostads projektverksamhet inom bolag och projekt som vi äger tillsammans med en affärspartner. Du ansvarar även att tillsammans med projektutveckling utveckla, driva och färdigställa projekt inom JV-bolagen. Exempelvis hyresrätter, bostadsrätter, hotell och samhällsfastigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Följa upp ingångna aktieägaravtal, aktieöverlåtelseavtal samt andra avtals- och affärsöverenskommelser. Vid behov ta fram och hantera eventuella tilläggsavtal eller kompletterande avtal.

 • Hantera till- och frånträden av bolag och fastigheter utifrån ovan avtal och principer.

 • Tillse att erforderlig förvaltning kommer på plats vid rätt tid. Tillsammans med Finans löpande kravställa samt följa upp intern/extern ekonomisk förvaltning.

 • Följa upp samt uppdatera affärsplaner och prognoser/budget för befintliga JV-bolag. Medverka vid framtagande av affärsplaner och budget för nya JV-samarbeten.

 • Tillsammans med Finans planera för samt säkerställa hantering av likviditetsbehov.

 • Verka för att affärskritiska mål vad gäller lönsamhet etc kan nås.

 • Analysera affärsmöjligheter och olika valmöjligheter för projekt inom befintliga JV-bolag genom finansiell analys av affären, upprättande av tidplan, projektbudget samt projektmål.

 • Tillsammans med Projektutveckling medverka till att optimera produkten i form av nyckeltal, kvalitet, funktion och lönsamhet.

 • Upphandla och koordinera konsulter så som jurister och skatterådgivare.

 • Inom Magnolia Bostad sammanställa presentationer och erforderlig rapportering samt föredra projekt inför investeringskommittéer.

 • Till JV-partner sammanställa presentationer och erforderlig rapportering samt föredra projekt på styrgrupps- och styrelsemöten.

 • Bistå affärsutvecklare vid eventuella försäljningsprocesser till externa köpare (ingen av JV-ägarna) av projekt ut ur JV-bolag.

Om dig

Vi ser att du som söker har erfarenhet inom fastighetsutveckling, affärsutveckling, fastighetsförvaltning eller fastighetstransaktioner inom konsultbranschen eller motsvarande. För att lyckas i rollen ser vi att du som person är driven med hög ambitionsnivå, att du är lösningsorienterad samt att du arbetar strukturerat och målinriktat. Vidare har du ett affärsmässigt tänk och en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Tjänsten kräver ett gott samarbete såväl inom bolaget som med externa parter i form av investerare, konsulter, kommuner och kunder. Då det kan förekomma resor och ojämna arbetstider i tjänsten krävs ett flexibelt arbetssätt.

Varför Magnolia Bostad?

Magnolia Bostad utvecklar nya boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter, samhällsfastigheter och hotell i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och storstäder. Med drygt 20 000 byggrätter i portföljen är Magnolia Bostad en av Sveriges största bostadsutvecklare. Vi sätter boendet i fokus: genomtänkt och effektivt på insidan så att människor ska trivas och ha råd att bo. Tilltalande utsida, samtida arkitektur och väl genomförda projekt skapar ett attraktivt erbjudande för landets kommuner och våra investerare. Våra hus ska stå i många generationer. Vårt arbete styrs av en helhetssyn där verksamheten bedrivs på ett sätt som främjar en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Läs mer om Magnolia Bostad på magnoliabostad.se

Din ansökan

Välkommen med din ansökan för tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Johan Magnusson, tel. 072-248 65 31 eller mail, jmagnusson@boardtalk.se. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Publicerad 2021-05-03

Ansök nu