onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Warner och Bingolotto lämnar Gamlestadens fabriker – flyttar till nya lokaler

Publicerad: 13 oktober 2022, 12:32

Warner, som bland annat producerar Lotta på Liseberg, Jills Veranda och Bingolotto flyttar till Marieholmsgatan 40–42 i Gamlestaden. Foto: TV4/Google/SVT

Warner lämnar lokalerna i Gamlestaden i Göteborg – som i 30 år använts som tv-studio. Från 2023 ska tv-klassiker som Bingolotto i stället spelas in i Svenska Hus fastighet på Marieholmsgatan i samma stadsdel. Parterna har tecknat ett hyresavtal om 10 år.

Ämnen i artikeln:

SvepetSvenska HusPlatzer FastigheterGöteborg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Warner Bros Sverige är ett av landets största produktionsbolag och producerar tv-program som Bingolotto, Postkodmiljonären, Lotta på Liseberg, Bachelor, Jills Veranda – lägg därtill en rad dramaproduktioner.

Warners Göteborgsverksamhet är baserad i Gamlestadens fabriker (Olskroken 18:7) där Platzer sedan 2015 är fastighetsägare. Men i juli 2023 flyttar produktionsbolaget till nya lokaler – om cirka 3 000 kvadratmeter.

Läs mer: Knepen som gör att din fastighetsannons syns på Instagram

Därmed byter också en tv-klassiker som Bingolotto inspelningsplats – sedan 1993 har programmet spelats in i Gamlestadens fabriker.

Svenska Hus skapar just nu nya studios, och andra ändamålsenliga lokaler, genom att bygga om sin fastighet på Marieholmsgatan 40–42 (Gamlestaden 740:159).

Här i Gamlestadens fabriker, längs Säveåns brygga, har Bingolotto spelats in sedan 1993. Nu flyttar produktionsbolaget bakom programmet, Warner, cirka 1 000 meter i nordvästlig riktning. Foto: Google

– Vi kände att Svenska Hus hade rätt engagemang för att hitta en kreativ och långsiktig lösning tillsammans med oss, kommenterar Johan Idering, vd på Warner Bros. international television production Sverige.

Läs mer: SVT gör miljonförluster på lokaluthyrning

Warner producerar tv-program åt både svenska kanaler och internationella streamingbolag.

– Vi kommer att ha allt från utveckling, förproduktion och scenografitillverkning till inspelning och efterbearbetning i lokalerna.

Lokalen som Warner lämnar, i Gamlestadens fabriker, består av tre studios där bland annat Hjulet (bilden), Postkodmiljonären och Bingolotto spelas in. Bingolottos studio togs i bruk höstsäsongen 1993 – den mäter över 1 000 kvadratmeter och har sex meter i takhöjd. Foto: Warner

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Google Maps är blockerad under “Visa våra partners”.

Camilla Berglund, uthyrningsansvarig på Svenska Hus i Göteborg:
– En spännande hyresgäst är på väg in och vi har fått chansen att visa hur vi på Svenska Hus kan anpassa oss för att möta alla typer av lokalbehov. Vi har tillsammans med Warner säkrat bolagets verksamhet i Göteborg över tid och dessutom erbjudit ett alternativ som ligger i ett område som är både praktiskt och strategiskt rätt för kunden.

Mäklare i affären är Savills.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev