Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Volvo växer stort i Stockholms techdistrikt – skapar hub för 700 anställda

Publicerad: 11 mars 2022, 09:51

Volvo satsar på att sälja minst hälften av sina bilar online från år 2050. Satsningen är tänkt att utvecklas från kontoret i Stockholm.

AMF Fastigheter har tecknat ett förnyat hyresavtal med Volvo Cars som expanderar sina nuvarande kontorslokaler från 2 000 till 7 000 kvadratmeter i Mood district i centrala Stockholm.


Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterStockholm

Tanken är att Volvo ska etablera sin nya globala tech-hub i kontoret vid Mood-gallerian i Stockholm. Över 700 medarbetare, med kompetenser inom mjukvaruutveckling, datavetenskap, onlineförsäljning och användarupplevelse, ska sitta i lokalerna som kommer att renoveras och moderniseras senare i år.

Med satsningen vill Volvo bli en helt elektrisk biltillverkare senast 2030 parallellt med att man vill öka fokus på onlineförsäljning. Från år 2050 vill billtillverkaren sälja minst hälften av sina bilar online och utveckla minst hälften av all mjukvara internt. 

JLL var Volvos rådgivare vid uthyrningen. 

I början av 2020 tog den då nystartade bildelningstjänsten Volvo Cars Mobility plats i Mood district för att få ett cityläge med utrymme för fortsatt expansion. Den grenen har hyrt
2 000 kvadratmeter av AMF – nu utökar alltså biltillverkaren ytan med 5 000 kvadratmeter. 

Läs mer: Niam köper Volvos kontor i Torslanda 

– Stockholm är födelseplats för flera globalt framgångsrika teknikföretag och Mood district är en av de mest attraktiva kontorsadresserna i city. Etableringen är ett kvitto på att kontoret står sig starkt som en viktig plats för att bygga företagskultur och främja kreativitet, innovation och samarbete, kommenterar Magnus Carlsson, försäljningschef på AMF Fastigheter. 

10 000 människor arbetar i dag i Mood district som har 100 000 kvadratmeter kontorsyta och 20 000 kvadratmeter handelsyta.

Läs mer: Så ser återgången till kontoren ut för storföretagen 

Mood-kvarteret ligger i anslutning till handelsplatsen Mood Stockholm och ramas in av Malmskillnadsgatan, Mäster Samuelsgatan, Regeringsgatan och Jakobsbergsgatan. Tillsammans bildar de Mood district som har blivit en hub för tech- och finansbolag med 60 olika varumärken, exempelvis SEB och det digitala innovationshuset Epicenter. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.