onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Volvo Cars förnyar på Hisingen – hyr 48 000 kvm

Publicerad: 5 juli 2023, 12:16

I maj gick biltillverkaren Volvo Cars ut med att man skär ned med 1.300 anställda i Sverige. Nu förnyar bolaget ändå hyresavtalet med TPI.

Foto: TPI/Volvo Cars

Torslanda Property Investment har förnyat hyresavtalet med Volvo Cars om 48 000 kvadratmeter kontor på Hisingen i Göteborg. Detta efter en tids ovisshet.

Ämnen i artikeln:

SvepetTorslanda Property InvestmentGöteborg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Förhyrningen gäller fastigheten Sörred 8:4 och omfattar även 2 600 parkeringsplatser, det skriver Torslanda Property Investment i ett pressmeddelande.

Enligt tidigare information från fastighetsägaren har Volvo antytt att man vill säga upp avtalet. Det förra avtalet sträckte sig fram till den 31 december 2024, med ett årligt hyresvärde om 49 miljoner kronor.

Läs mer: Catena hyr ut 15 400 kvm till Volvo Cars

Vilken hyresnivå det nya avtalet ligger på uppges inte av TPI.

Stefan Berg, vd för TPI i en kommenterar:
– Det här är en stor och viktig uthyrning för oss och vi uppskattar det långsiktiga och nära samarbetet vi har med vår största hyresgäst.

Vd:n lyfter även fram att fastigheten är en gedigen kontorsfastighet byggd i betong under 80-talet, med tillhörande parkeringshus.

Läs mer: Fabege i jätteuthyrning i Solna Strand – 66 000 kvadratmeter

– Det är en spännande utveckling som sker i Torslandaområdet, den nya batterifabriken som byggs, infrastruktursatsningar, samt alla nya restauranger av hög kvalitet som tillkommit de senaste åren. Vi ser fram emot att fortsatt vara med och utveckla området.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev