Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

”Vi ska äga coworking-marknaden norr om Stockholm”

Publicerad: 2 september 2019, 12:44

Petter Ekman och hand coworkingbolag Great Space flyttar in i Metropol i Sundsvall.

Foto: Great Space / Diös

Coworking-bolaget NorthWorx expanderar och öppnar nytt i Sundsvall.


Ämnen i artikeln:

Diös Fastigheter

Coworking-bolaget NorthWorx expanderar och öppnar nytt i Sundsvall. ”En del av vår tillväxtplan är att vi ska äga marknaden i norra Sverige”, säger Petter Ekman, vd på NorthWorx, till Fastighetsnytt.

NorthWorx fungerar som ett moderbolag till House B och Great Space och tillsammans har de tre bolagen coworking-lokaler i Härnösand, Åre, Östersund, Umeå och Sundsvall.

– Vi har funnits i galleriabyggnaden i Sundsvall tre år och nu har vi även hyrt in oss i en fastighet intill universitetet som heter Metropol, säger Petter Ekman, vd på NorthWorx, till Fastighetsnytt.

Fastigheten är på 16 000 kvadratmeter och ägs av Diös. Great Space har hyrt in sig på 1300 kvadratmeter som ska utgör hjärtat i huset. Utöver den uthyrningsbara kontorslokalen ska Great Space även drifta hörsal, konferenslokaler och lounger.

Hur stor är efterfrågan?
– Vi har kört i Sundsvall i tre år. Den har vi haft bra gensvar på. I Åre har vi kört i två år och där expanderade vi nyligen. I Härnösand har vart igång i tre år också där har vi haft mellan 80 och 90 procent uthyrd hela tiden, säger Petter Ekman.

Vilka är det som hyr in sig?
– Snittkunden finns inte. Det är blandat. Entreprenörer, börsnoterade bolag från Stockholm och Oslo, konsultfimor, banker, försäkringsbolag, mäklare. Det gemensamma är att det är bolag som har liten personalstyrka men vara del av någonting annat.

Planen framöver är att fortsätta växa.

– Målet är att vi ska täcka norra Sverige genom att finnas i alla fungerade tätorter. Fokus nu är att fortsätta växa norr om Stockholm, säger Petter Ekman.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Diös Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.