onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Vectura utvecklar nytt kontor åt Saab – hyr ut 24 000 kvm

Publicerad: 5 maj 2023, 06:10

Saabs bolag Kockums och Combitech planerar flytta in i den nya fastigheten 2025.

Foto: Vectura/Saab

Vectura får i uppdrag att utveckla Saabs nya kontor om 24 000 kvadratmeter i Brunnshög, Lund. Försvarskoncern satsar och samlokaliserar sina verksamheter i Skåne till den nya fastigheten där forskning och utveckling kommer att bedrivas.

Ämnen i artikeln:

SvepetSaabVectura FastigheterLundSkåne

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Kockums och Combitech är de två bolagen inom Saab AB som kommer att vara verksamma på husets nio våningsplan, skriver Vectura i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen innebär att Vectura blir ny fastighetsägare och kommer att utveckla nya lokaler med Saab som hyresgäst.

Läs mer: Klart: Kinesiskt bolag mångmiljardsatsar på fabrik utanför Sundsvall

Hyresavtalet som är tecknat har en initial löptid om 20 år och projektets byggstart blir under våren 2023 med planerad inflyttning till hösten 2025.

Enligt Vectura kommer de nio våningarna att vara utrustade med de senaste tekniklösningarna för att främja Kockums och Combitechs innovativa kultur.

Fastigheten utgör ett skyddsobjekt och omfattas därmed av höga säkerhetskrav.

Läs mer: Planen för centrala kongresskvarteret i Västerås får grönt ljus

– Detta är en angelägen satsning för Saab i en tid där det finns en stor efterfrågan på våra produkter och vi kommer behöva växa i antalet medarbetare. Flera verksamheter samlas nu i toppmoderna, ändamålsenliga lokaler för att fortsätta designa och utveckla ubåtar och fartyg i absoluta världsklass, säger Mats Wicksell, chef för affärsområde Kockums på Saab, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev