söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Vectura skriver hyresavtal med startupbolag i Forskaren

Publicerad: 23 maj 2023, 05:56

Bioteknikföretaget Pixelgen Technologies flyttar in i Vecturas prestigeprojekt Forskaren i Hagastaden.

Foto: Mårten Arvidsson

Vectura har tecknat hyresavtal med företaget Pixelgen Technologies som kommer att flytta in i bolagets prestigeprojekt Forskaren i Hagastaden. Det skriver Vectura i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetVectura FastigheterSolna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Pixelgen Technologies AB grundades 2020 och utvecklar life science-verktyg för cell-analys har tecknat ett avtal med Vectura om förhyrning av 600 kvadratmeter kontor och labb på våning sex i life science-hubben Forskaren i Hagastaden på gränsen mellan Solna och Stockholm.

Enligt pressmeddelandet bidrar flytten till en möjlighet för företaget att öka sin tillväxt och expandera forskning, utveckling och produktionskapacitet. I dag sitter företaget i lokaler i närbelägna KI Campus men i april 2024 går flyttlasset till Forskaren som beräknas stå helt färdig till årsskiftet 2023/2024.

– När vi nu går in i en ny fas som ett kommersiellt bolag där vi fortsätter expandera ökar behovet av större och specialanpassade lokaler. För oss var det viktigt att stanna i hjärtat av var merparten av Sveriges spjutspetsforskning inom medicin och teknologiutveckling sker, det vill säga i närheten av Karolinska Institutet, SciLife och KTH. Allt detta får vi i och med flytten till Forskaren nästa år, säger Simon Fredriksson, vd på Pixelgen Technologies, i en kommentar.

Läs också: Bilder: Ett år kvar tills Forskaren öppnar – så ser byggnaden ut nu

Utöver företag verksamma inom life science kommer den 24 000 kvadratmeter stora Forskaren att fungera som en mötesplats för allmänheten. På det publika entréplanet kommer Tekniska museet att öppna en filial och Urban Deli att etablera en restaurang.

I februari 2023 fick Fastighetsnytt besöka Forskaren för en rundvisning i det pågående byggprojektet. Bilder och text därifrån finns här.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev