Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Västerås markanvisar 350 bostäder

Publicerad: 21 oktober 2015, 06:15

Sveafastigheter har fått en markanvisning i Västerås om cirka 80 hyresrätter i den nya Kajstaden. Tanken är att bygga ett så kallat Plusenergihus.


Ämnen i artikeln:

SveafastigheterVästerås

Fastighetsnämnden i Västerås har beslutat om markanvisningar för 350 lägenheter i nya Kajstaden, vars detaljplan i sin helhet innehåller 700 lägenheter.

– I denna markanvisning har fastighetsnämnden testat nya grepp med syftet att fokusera på en hållbar stadsdel. Vi har fått in förslag som kommer att ge kvalitetsbostäder från byggherrar som visar upp det bästa kunnandet inom byggbranschen, säger Magnus Edström ordförande i fastighetsnämnden.

JM och Peab får hälften av byggrätterna. Resten anvisas till flera mindre byggherrar, bland annat Sveafastigheter som ska bygga 72 hyresrätter i ett så kallat Plusenergihus.

– I denna markanvisning har fastighetsnämnden testat nya grepp med syftet att fokusera på hållbarhet, få in nya aktörer och ge små aktörer en ärlig chans att konkurrera. Markpriset är fast och intressenterna har utifrån egen kreativitet fått föreslå lösningar utifrån ett antal fokusområden, säger Magnus Edström.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Västerås stad och Sveafastigheter Bostad

Ämnen i artikeln:

SveafastigheterVästerås

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.