Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Vasakronan hyr ut i Kista

Publicerad: 13 juni 2017, 05:36

Kista Entré utgör en del av Kista Science City.

Foto: Vasakronan

Vasakronan hyr ut 3 500 kvadratmeter, fördelat på två våningsplan, till Transportstyrelsen. Inflyttning sker den 1 april 2018.


Ämnen i artikeln:

KistaKista Science CityVasakronan Fastigheter

Vasakronan hyr ut 3 500 kvadratmeter, fördelat på två våningsplan, till Transportstyrelsen.

Kista Entré, del av Kista Science City, huserar en mångfald av små och stora företag, Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan. Två tredjedelar av Kistaregionens omkring 8 500 företag och 65 000 anställda verkar här.

Nu väljer även Transportstyrelsen Kista som bas för sin verksamhet i Stockholmsregionen.

– Intresset för Kista är stort. Det ser vi på uthyrningsgraden som ökat successivt och nu ligger på 95 procent för vårt bestånd i området, säger Ronald Bäckrud, chef region Stockholm Vasakronan, i ett pressmeddelande.

Med en ägarandel som motsvarar 20 procent av beståndet är Vasakronan en av de största fastighetsägarna i Kista och det finns planer för att utveckla området tillsammans med andra aktörer. De vill bygga omkring 6 000 bostäder i Kista och Vasakronan planerar att utveckla ett flerbostadshus i kvarteret Hekla tillsammans med Aros Bostad.

– Totalt har vi 125 000 kvadratmeter byggrätter i området som vi kan utveckla på sikt, säger Ronald Bäckrud.

Transportstyrelsen flyttar till Kista den 1 april 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.