torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Vasakronan hyr ut 4 200 kvm till Länsförsäkringar på Östermalm

Publicerad: 21 oktober 2022, 06:23

Tre Vapen 2 invigdes 1959 i syfte att husera Konstfack. Foto: Vasakronan

Vasakronan har tecknat avtal med Länsförsäkringar Stockholm om 4 200 kvadratmeter i fastigheten Tre Vapen 2 på Östermalm i centrala Stockholm.

Ämnen i artikeln:

SvepetLänsförsäkringarVasakronan FastigheterStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


På Valhallavägen, ett stenkast från Karlaplans tunnelbanestation, Fältöversten och i nära anslutning till Nationalstadsparken ligger fastigheten Tre Vapen 2.

Fastigheten uppfördes ursprungligen i syfte att husera Konstfack och invigdes 1959. När Konstfack valde att flytta till Vasakronans fastighet på Telefonplan 2004, fattades ett beslut att omvandla hela kvarteret.

Läs mer: Industriromantik hyr 306 kvm i Ramsburys exklusiva takvåning

Sedan dess har ett slutet skolkvarter konverterats till ett öppet och utåtriktat kvarter med varierade kontorsmiljöer och högskolecampus med cirka 1 300 arbetsplatser, restaurang, utställningsytor samt teater och biograf i utbildningssyfte, Campus Gärdet.

Den sista juli 2022 lämnade Sida sina lokaler i fastigheten och nu är det klart att Länsförsäkringar Stockholm hyr 4 200 kvadratmeter fördelat på fyra våningsplan. Länsförsäkringar Stockholm tillträder den 1 augusti 2023 och omlokaliserar då från Solna.

– Hyresutvecklingen i Stockholm CBD är stark och vi ser tydligt att det bidrar till en ökad efterfrågan på bra lokaler i övriga innerstadsområden, som till exempel Östermalm. Det är en attraktiv del av staden vilket återspeglas i både uthyrningsvolym och hyresnivåer. Totalt har vi hyrt ut ungefär 20 000 kvadratmeter på bra nivåer i området under året, kommenterar Anna Nordin, chef Stockholm.

Läs mer: CA Fastigheter köper 100 000 kvm mark i Borås

Länsförsäkringar Stockholms tanke med den nya arbetsplatsen är att stärka företagskulturen och få ett effektivt och modernt kontor som är väl anpassat för verksamhetens olika behov.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev