Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Världens första moderna köpcentrum ställer om till mer coworking

Publicerad: 4 mars 2022, 13:43

Bild 1/2  Shopping Galleria i Luleå invigdes 1955 och är enligt Diös inte bara Sveriges utan också världens första moderna galleria med shopping inomhus. Nu blir det mindre handel och mer coworking i gallerian.

Foto: T22/Wikimedia

Diös ställer om ytterligare 400 kvadratmeter i Shopping Galleria i Luleå till coworking. Den lokala coworkingoperatören T22 växer därmed, och får samtidigt ett mer centralt läge, i den klassiska gallerian. Totalt har ett helt våningsplan ställts om till coworking.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterLuleå

Coworkingoperatören T22 växer med drygt 400 kvadratmeter – motsvarande 50 arbetsplatser – i Shopping Galleria i Luleå. Totalt hyr T22 nu cirka 1 100 kvm i gallerian, motsvarande ett våningsplan. 

För att bereda mer utrymme konverterar Diös tidigare butiksyta, på plan två i ett mer publikt läge i hjärtat i gallerian, till coworkingyta. 

Coworkingytorna beräknas stå klara under sommaren 2022.

Läs mer: Moms, kontor och delade ytor – så funkar det 

T22 ägs och drivs av konsultbolaget Tromb som arbetar med teknik- och affärsutveckling. 

– Just nu är Luleå primärt fokus för oss, men vi tittar även på andra städer, säger Fredrik Stöckel, vd för T22, till Fastighetsnytt. 

T22, som varit etablerade i Shopping sedan 2018, beskriver en stor ökning i intresset för deras flexibla företagsmiljö, och redan nu är det flera aktörer som förhandsbokat en kontorsplats i den nya ytan. I samband med utvecklingen får de egen entré från Timmermansgatan.

Galleria Shopping har 67 år på nacken och invigdes 1955 som världens första inomhus-köpcentrum. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterLuleå

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.