Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

V startar kampanj mot marknadshyror

Publicerad: 15 mars 2016, 12:18

Bostadsborgarråd Ann-Margarethe Livh (V).

Foto: Stockholms stad.

Vänsterpartiet i Stockholm, med bostadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh i spetsen, startade på tisdagen en kampanj mot marknadshyror. Livh menar att frågan är en ödesfråga för huvudstaden.


Ämnen i artikeln:

StockholmVänsterpartiet

De bostadspolitiska samtalen inleddes för en dryg månad sedan mellan regeringen, allianspartierna och Vänsterpartiet. Allianspartierna är alla mer eller mindre positiva till marknadshyror, en fråga som seglat upp som ett av de stora debattämnena den senaste tiden. Detta är bakgrunden till Vänsterpartiets kampanj.

– I Stockholm arbetar vi varje dag för att försöka möta den enorma efterfrågan som finns på hyresrätter med rimliga hyror och vi har det senaste året dragit upp byggtakten rejält. Men vi har fortfarande en stor bostadsbrist och om regeringen går med på marknadshyror innebär det att hyrorna kommer att skjuta i höjden. Därför startar vi idag en kampanj för att uppmärksamma stockholmarna på vad som pågår bakom stängda dörrar i regeringskansliet, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostads- och demokratiborgarråd.

– Det här är en ödesfråga för Stockholm. Om människor med låga inkomster eller helt vanliga inkomster ska kunna bo i Stockholm framöver måste vi se till att det finns bostäder som folk har råd med, säger Ann-Margarethe Livh.

Redaktionen

Källa: Vänsterpartiet Stockholm

Ämnen i artikeln:

StockholmVänsterpartiet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News