Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Utvecklar kontor på Skeppsbron

Publicerad: 14 juni 2019, 12:25

Merkurhuset på Skeppsbron i Göteborg. Bild: Platzer

Platzer och Bygg-Göta utvecklar kontor på Skeppsbron i Göteborg. Hyresavtal har tecknats med reklambyrån Forsman & Bodenfors.


Ämnen i artikeln:

Bygg-GötaPlatzer Fastigheter

Platzer och Bygg-Göta utvecklar kontor på Skeppsbron i Göteborg. Hyresavtal har tecknats med reklambyrån Forsman & Bodenfors.

Bolagen har under det senaste året samarbetat för att restaurera och grundförstärka det gemensamt ägda Merkurhuset. Projektplanen för området inkluderar även en ny byggnad i anslutning till huset. I samband med uthyrningen kan fastigheten nu kan börja byggas.

Den nya byggnaden omfattar totalt cirka 5400 kvadratmeter uthyrningsbar yta, fördelat på åtta våningar. Forsman & Bodenfors hyr totalt runt 3350 kvadratmeter.

– Vi är jätteglada att få vara med och utveckla Skeppsbron, och bidra till att förlänga stråket från Rosenlund. Att dessutom få göra det tillsammans med en så driven och engagerad hyresgäst gör det extra spännande, säger P-G Persson, vd på Platzer.

Byggnationen ryms inom gällande detaljplan och beräknas påbörjas under juni 2019. Utöver kontor kommer den nya fastigheten även inhysa en restaurang.

Fastigheten är gestaltat av Bornstein Lyckefors Arkitekter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.