Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Uniqlo öppnar sin första butik i Göteborg

Publicerad: 14 januari 2021, 15:07

Uniqlo slår upp portarna för sin tredje svenska butik under våren 2021.

Foto: Vasakronan/BSV

Under våren kommer Uniqlo öppna en ny butik i Kompassen, Göteborg. Det blir den japanska modekedjans tredje butik i Sverige och den första utanför Stockholmsområdet. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan FastigheterGöteborgFastighetsmarknaden i Västsverige

Hyresavtalet som tecknats med Vasakronan avser totalt 1900 kvadratmeter, varav drygt 1000 kvadratmeter utgörs av butikyta, i Kompassen i Fredstan.

– Fredstan är numera en profilerad stadsdel med ett utbud som är unikt för Göteborg. UNIQLO är ytterligare ett starkt bidrag till stadens handelsutbud. Butiken kommer att bli en destination för kunder från hela Göteborgsregionen, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg, Vasakronan, i pressmeddelandet. 

Uniqlo öppnade sin första butik i Sverige i augusti 2018 och gjorde det i Vasakronans fastighet Sverigehuset på Hamngatan i Stockholm. Den andra svenska butiken öppnade under hösten 2020 i Westfield Mall of Scandinavia, som ägs av Unibail Rodamco Westfield. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.