Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Två tillfälliga kulturscener öppnar i Slakthusområdet

Publicerad: 2 september 2019, 11:24

Parkteatern gjorde ett framträdande i Förbindelsehallen den 16 augusti i år.

Foto: Petter Hellman

Atrium Ljungberg ger plats för livemusik i två lokaler i Slakthusområdet som ska rivas 2023. Sedan ska det skapas en permanent kulturscen i den nya stadsdelen.


Atrium Ljungberg ger plats för livemusik i två byggnader i Slakthusområdet som ska rivas 2023.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har köpt 51 000 kvadratmeter i Slakthusområdet i Stockholm, som ska göras om från industriområde till en levande stadsdel med bostäder och kultur.

I väntan på att byggnaden Fållan ska rivas så meddelar Atrium Ljungberg nu att den ska användas som konsertlokal. Premiären ska ske i november i år.

Ett första steg till permanenta kulturlokaler
Bolaget planerar även för en tillfällig sommarscen i det som heter Förbindelsehallen i väntan på att även den ska rivas 2023.

Lokalerna ska utgöra en ”brygga” till en permanent kulturarena som ska öppna år 2023.

Jonas Naddebo (C), kulturborgarråd i Stockholm, säger i ett pressmeddelande att han hoppas att “fler fastighetsägare ser hur kulturaktörer höjer attraktiviteten och värdet på ett område”.

I juni skrev Naddebo (C) en debattartikel här på Fastighetsnytt där han efterlyste initiativ från fastighetsägare som vill ge plats åt kulturutövare i Stockholm.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.