tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Trygg-Hansa flyttar in hos Wihlborgs i Hyllie

Publicerad: 18 januari 2022, 14:24

Foto: Wihlborgs

Wihlborgs hyr ut till Trygg-Hansa i kontorshuset Kvartetten i Hyllie, i Malmö. Uthyrningen avser totalt 12 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

HylliewihlborgsWihlborgs FastigheterTrygg-Hansa

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Kvartetten är Wihlborgs tredje kontorshus i Hyllie och kommer stå klart i början av 2023. Sedan tidigare har bolaget tecknat avtal med coworkingaktören Mindpark och restaurang Spill i fastigheten. Byggnaden certifieras enligt NollCO2, WELL och Miljöbyggnad Guld.

– Vi är mycket glada över att Trygg-Hansa väljer Kvartetten för den fortsatta utvecklingen av sin verksamhet. I detta kontorshus har vi förverkligat höga ambitioner för lågt klimatavtryck och människors välbefinnande utan att tumma på långsiktig flexibilitet och hög byggnadskvalitet. Trygg-Hansas etablering i Kvartetten är ett kvitto på att det finns ett behov av stora kontorsytor i regionen och att Hyllie är ett eftertraktat område, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, i bolagets pressmeddelande. 

Hyresavtalet med Trygg-Hansa omfattar 12 000 kvadratmeter och löper på i 15 år. Flytten innebär att försäkringsbolaget samlokaliserar fem regionkontor med sammanlagt 1000 medarbetare till det nya kontoret. 

Läs även: Malmö bräcker vallöfte om ungdomsbostäder – men vill se över hyrestak

– Vårt nya kontor i Hyllie gör det möjligt för oss att samla våra över 1 000 medarbetare i Malmö under ett tak vilket är en viktig milstolpe och en avgörande framgångsfaktor för vår fortsatta expansion efter sammanslagningen med Moderna Försäkringar. Wihlborgs är väldigt lyhörda för våra specifika krav som rör allt från medarbetarnas trivsel till våra högt ställda hållbarhetskrav, säger Mats Dahlquist, vd på Trygg-Hansa, i pressmeddelandet. 

Wihlborgs två tidigare projekt i området är fullt uthyrda och med den senaste uthyrningen i Kvartetten återstår nu endast 15 procent av den uthyrningsbara ytan. Under 2022 planerar bolaget att påbörja sitt fjärde projekt i Hyllie kallad Bläckhornet 1, som kommer innehålla 17 000 kvadratmeter kontor och en stor mobilitetshubb. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev