Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Tranviks udde köper mark när Porsche etablerar center i Nacka

Publicerad: 8 november 2022, 16:33

Marken där Porsche (via Din Bil Sverige) etablerar sitt center ingår i verksamhetsområdet Orminge trafikplats i norra Boo. Här ska även en drivmedelsstation och en annan fordonsrelaterad verksamhet etableras.

Porsche Stockholm etablerar ett nytt center inom en 14 000 kvadratmeter stor fastighet, som är vigd för fordonsrelaterad handel, vid Orminge trafikplats i Nacka. Etableringen är en av de största i kommun på 20 år, skriver Nacka kommun i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNacka

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Det är fastighetsbolaget Tranviks Udde, ägt av Genova Property Groups grundare Micael Bile, som är köpare och som ska utveckla marken som ingår i verksamhetsområdet Orminge trafikplats i norra Boo.

Tranviks Udde har ingått avtal med Din Bil Sverige AB för själva etableringen av varumärket Porsche. I markanvisningen ingår även etablering av en drivmedelsstation samt ytterligare en aktör – men ingen av dessa två är klara ännu.

– Alla verksamheter på platsen kommer att vara fordonsrelaterad på något vis, det är tanken, säger Nacka kommuns projektledare Madeleine Rüdén till Fastighetsnytt.

Tranviks Udde kommer enligt kommunen att ta ett helhetsgrepp över området för en långsiktig fastighetsutveckling och förvaltning.

Läs mer: Max Hultnér byggde ett handelsområde innan 30: “Kan inte sitta och vänta på jobben”

Porsches etablering är, enligt kommunen, en viktig del av målet med att skapa 15 000 nya arbetsplatser i Nacka fram till 2030. Det är även en del av utvecklingsprojektet som pågår i Orminge Centrum där bland annat Arwidsro och Gotska ska utveckla Orminge Entré.

Förslag till detaljplan för det fordonsrelaterade området har varit ute på samråd fram till i februari i år och ett bearbetat planförslag förväntas skickas ut på granskning under andra kvartalet 2023. Antagande och byggstart beräknas ske under kvartal fyra 2023.

– Fastigheten kommer att bildas efter laga kraftvunnen detaljplan, den består till del av Lännersta 10:1 samt Tollare 1:3, berättar kommunens projektledare Madeleine Rüdén. Byggrätten för hela fastigheten är i dag planerad till cirka 16 000 kvadratmeter BTA för hela det markområde som utgör föremål för markanvisningen.

Köparen Tranviks Udde verkar främst inom segmenten industri, lager och kontorsfastigheter i Stockholm och Uppsala. Bolaget äger även en fastighet i Palma de Mallorca – på Calle de Apuntadors – där cowrkingjätten Convendum etablerat sina första enhet utomlands.

Läs mer: Nu rustar Stena Fastigheter upp Fisksätra Centrum

Porsche Center Stockholm finns sedan tidigare på Smista Allé i Segeltorp söder om Stockholm. Porsche Center Danderyd på Rinkebyvägen – norr om Stockholm – och Porsche Service Center Östermalm på Södra Fiskartorpsvägen med verkstad och showroom.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev