Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Tidigare elitspelare gör kometkarriär – blir vd

Publicerad: 29 oktober 2020, 09:53

I september meddelade Benny Thögersen, nuvarande vd på Catena, att han lämnar bolaget. Nu meddelar styrelsen att bolagets vice vd blir hans efterträdare. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Catena Fastigheter

Jörgen Eriksson, vice vd och affärs- och fastighetschef, har varit anställd på Catena sedan 2016. Fyra år senare lovordas han för sina insatser.

– Jörgen har visat prov på utomordentligt ledarskap. Det är en förmåga som bland annat grundar i hans tidigare erfarenhet som lagkapten och volleybollspelare på elit- och landslagsnivå, säger styrelseordförande Gustaf Hermelin i en kommentar.

Läs även: Amazon öppnar.se – så här reagerar fastighetsbranschen

Styrelsen är övertygad om att Jörgen, som har rott i hamn flera uthyrningar och affärer det senaste året, kommer att fortsätta ta bolaget närmare visionen om att länka godsflöden i Skandinavien. 

Så här kommenterar han själv beskedet:

– Jag är stolt och glad över förtroendet. Logistikfastigheter ligger helt rätt i tiden. Jag ser fram emot att leverera anläggningar som matchar behoven även när konsumtionsmönstren och samhället förändras.

Läs även: Online-apotek hyr in sig hos Catena i Västberga 

Det innebär att ledningsgruppen från november utöver honom består av vice vd och CFO Sofie Bennsten och finanschef Peter Andersson. 

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Catena Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.