Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Tengbomgruppen flyttar in i centrala Malmö

Publicerad: 21 augusti 2020, 13:09

Familjen Persson, genom sitt fastighetsbolag Ramsbury, har renoverat och byggt ut fastigheten Stadt Hamburg 13 i Malmö och Croisette har fått uthyrningsuppdraget.

Foto: Croisette

Arkitektfirman Tengbomgruppen lämnar sina gamla lokaler i Hyllie för att i stället flytta in mitt på Gustav Adolfs torg i Malmö, i nyrenoverade lokaler i den anrika byggnaden Stadt Hamburg 13.


Det är Croisette som på uppdrag av Ramsbury Property hyrt ut en kontorslokal om cirka 750 kvadratmeter i fastigheten Stadt Hamburg 13 mitt på Gustav Adolfs Torg i Malmö till Tengbomgruppen.

Läs även: Anrik Malmöfastighet renoveras 

Inflyttning förväntas bli under första delen av 2021.

– Vi är oerhört glada att vi hittat ett så bra kontor för oss - läget tillsammans med lokalens exceptionella kvalitéer gjorde valet enkelt. Vi går faktiskt ner i antal kvadratmeter från våra nuvarande lokaler i Hyllie då vi ser att våra arbetssätt och därmed behov av typ av kontor förändrats i och med att många väljer att arbeta på annat sätt nu dvs på distans – hemma eller på annan plats. Det centrala läget är uppskattat av våra medarbetare och ger oss också goda möjligheter för delningsfunktioner. Vi ser med spänning framemot vår flytt till Stadt Hamburg 13, säger Emma Nilsby och Josefin Klein, kontorschefer på Tengbom i ett pressmeddelande.

Läs även: Tengboms nye vd: Marknaden svängde redan i fjol

Peter Bergquist, Head of Leasing på Croisette Real Estate Partner, säger i en kommentar att den gamla ordenssalen tillsammans med takterrassen kan göra kontoret till en av Malmös mest spektakulära lokaler. 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.