Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Uthyrning

Telia förlänger med AFA vid Stureplan

Publicerad: 16 April 2016, 06:47

Ladugårdsgrinden 18.

Foto: AFA.

Telia har förlängt sitt hyresavtal med AFA Fastigheter gällande fastigheten vid Stureplan 8 i Stockholm där man idag har sitt huvudkontor.


Ämnen i artikeln:

AFA FastigheterArenastaden

Telia har förlängt sitt hyresavtal med AFA Fastigheter gällande fastigheten vid Stureplan 8 i Stockholm där man idag har sitt huvudkontor. Telia kommer som tidigare kommunicerats att flytta ut till Arenastaden i juni men då verksamheten i Stockholm har vuxit så väljer man att sitta kvar med en del funktioner vid Stureplan. Det bekräftar Telias presschef Henrik Westman i samtal med Fastighetsnytt.

– Hela Telia Sverige och koncernledningen kommer att flytta till Arenastaden men vi kommer att behålla lokalerna på Stureplan 8 och där kommer delar av koncernfunktionen att sitta kvar, säger han.

Anledningen är helt enkelt att Telias verksamhet i Stockholmsområdet har vuxit och då man i och med flytten kommer att implementera ett aktivitetsbaserat arbetssätt vill man anpassa organisationen till det nya arbetssättet, förklarar Henrik Westman.

– Det har blivit en lite större centralisering av vissa funktioner till Stockholm och dessutom har vi tagit in fler konsulter som arbetar med en omställning av data och it-system. Vi har blivit lite fler personer i Stockholmsregionen och för att det inte ska bli för trångt i de nya lokalerna så gör vi flytten i två steg. Allting handlar om hur saker och ting sätter sig med det nya arbetssättet, säger han.

Enligt nuvarande planer kommer hela Telias verksamhet att ha flyttat till Arenastaden 2018.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

AFA FastigheterArenastaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.