måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Tecknar jättekontrakt med Elite – ska utveckla kongresskvarteret

Publicerad: 14 maj 2022, 21:09

Bild 1/2  Archus, som ritade Västerås konserthus 2002, har jobbat med gestaltning och utformning av den nya tillbyggnad som LF Bergsslagen planerar. Foto: Archus

Länsförsäkringar Bergsslagen tecknar ett mångårigt hyreskontrakt med Elite Hotels som därmed blir ny operatör i LF:s stora kongressfastighet i Västerås. I över ett års tid har byggnaden stått tyst och tom.

Ämnen i artikeln:

SvepetElite HotelsLänsförsäkringarVästerås

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Länsförsäkringar Bergsslagens kongressklenod i Västerås har stått tom i över ett år sedan eventbolaget Aros Congress Center, ACC, gav upp verksamheten under pandemin. 

Men nu har LF Bergsslagen hittat en ny hyresgäst till fastigheten, Njord 8, på Munkgatan i centrala Västerås. Det uppger Västmanlands Läns Tidning, VLT. 

Ett mångårigt avtal har tecknats med hotellkedjan Elite som därmed blir byggnadens nya operatör. Lokalytan mäter cirka 14.000 kvadratmeter. 

Läs mer: SBB nobbas när miljardförsäljningen stoppas: ”Trodde i min enfald att SBB var den perfekta partnern” 

Fastighetsägaren LF Bergsslagen har även långtgående planer på att, med Archus Arkiekters hjälp, utveckla ytterligare sex till sju våningar på delen närmast Kopparbergsvägen. Den nya byggnaden ska även rymma kontor och bostäder.

Enligt planerna ska byggprojektet starta redan under 2022 och målet är att hela byggnaden är klar 2025. 

Men kongressverksamheten ska sätta i gång tidigare än så, enligt Elite. Lokalen genomgår just nu en invändig uppdatering och uppfräschning innan verksamheten kör i gång. 

Läs mer: 7.000 bostäder växer fram i nya Mälarporten

Elites mål, utöver att erbjuda konferenser och kongresser, är att utveckla hela kvarteret och skapa en inspirerande kontors- och bostadsmiljö. 

Enligt siffror från rådgivningsbyrån Annordia, som VLT presenterar, har Västerås tappat drygt 80 miljoner kronor i total omsättning (gästnätter och konsumtion) under det år som kongressanläggningen stått tom. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev