Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Tecknar jätteavtal för coworking i centrala Stockholm

Publicerad: 15 januari 2021, 13:44

Bild 1/2  Visionen för gatuplan.

Foto: TMRW

Fabege tecknar ett långt avtal för nästan alla lokaler i sin fastighet på Kungsgatan 9 i centrala Stockholm. Ny hyresgäst är coworkingbolaget Convendum.


Ämnen i artikeln:

ConvendumFabege

Totalt kommer Convendum att etablera sig på 7 600 av byggnadens kvadratmeter. I gatuplan öppnar café och byggnaden fylls med loungeytor, konferensrum, kontorshotell och ytor för mindre företag. 

Läs mer: Forskning om coworking: Läget är inte allt

Avtalet är det största hittills för Convendum. 

- Vi är stolta över etableringen tillsammans med Fabege i denna stora nationalromantiska fastighet. Här kommer historiens vingslag möta Convendums modernism i en spännande symbios. Convendums affärsmodell med flexibla hyresavtal och all inclusive kontor i premiumsklassen har fått en kraftigt ökande efterfrågan på marknaden, säger Håkan Jeppsson, vd på Convendum.

Läs mer: Ännu ett nytillskott på coworkinghimlen - knappt en fjärdedel uthyrt 

Avtalet tecknas på hela 12 år, med en årshyra på cirka 62 miljoner kronor. 

Tillträde beräknas till juni 2022. Innan dess ska fastigheten moderniseras, en investering på knappt 200 miljoner kronor. 

- Det är inte ofta denna typ av objekt och möjligheter kommer ut på marknaden, vilket också har återspeglats i det stora intresset för Kungsgatan 9. Vi är riktigt glada att det blir tillsammans med Convendum som vi fortsätter förädla både Kungsgatan och denna juvel, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef för affärsutveckling på Fabege.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

ConvendumFabege

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.