fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Techbolag hyr 1 250 kvm i centrala Stockholm

Publicerad: 3 mars 2022, 10:57

Betallösningsutvecklaren Pelo flyttar in i kontorshuset mitt emot det klassiska Pub-huset på Drottninggatan. Foto: Jeanette Hägglund

Det internationella betallösningsföretaget Pleo flyttar sitt svenska kontor till Atrium Ljungbergs fastighet Skotten 6 i korsningen Drottninggatan–Kungsgatan i centrala Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


 Pleo flyttar in i sina nya kontorslokaler, om 1 250 kvadratmeter, i början av juli. 

Bolaget är inne i en expansiv fas och räknar med att utöka personalstyrkan i Stockholm, från 20 till 100 personer kommande år. Man lämnar därmed sina lokaler på Tegnérgatan 28

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Läs mer: Proptech på frammarsch – i jakt på en definition 

Atrium Ljungbergs fastighet Skotten 6 har en stark historisk förankring i Stockholm och var länge känt som ”Bohagshuset”, en del av det gamla Pub-varuhuset. I dag består huset av kontorslokaler i sex plan med butiker i bottenvåningarna.

Pleo  helhetslösning för hantering av företags utgifter. Bolaget grundades i Köpenhamn 2015 och blev förra året Skandinaviens yngsta enhörning, värderat till 4,7 miljarder dollar. Totalt finns över 570 anställda med kontor i Köpenhamn, Stockholm, Berlin, Madrid och London. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev