Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Systembolaget gör nyetablering i Älvsjö – ska dela byggnad med matjätte

Publicerad: 13 maj 2020, 12:08

När Willys gör om sin butik vid Stockholmsmässan i Älvsjö för att möta efterfrågan på mer e-handel får Systembolaget flytta in i samma byggnad. ”Vi har kunnat tillgodose två olika behov på samma gång”, säger Håkan Jansson, fastighetschef på M2 Gruppen till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

M2 GruppenÄlvsjö

Det är i fastigheten på Mässvägen 4 som Systembolaget ska öppna en ny butik 1 maj 2021. I samma fastighet ligger sedan tidigare livsmedelsbutiken Willys som ska vara kvar på adressen men som kommer att behöva lite mindre plats framöver. 

Nu har vi äntligen hittat en lokal.

Håkan Jansson, fastighetschef på fastighetsägaren M2 Gruppen, är mycket nöjd med den nya utthyrningen som kan beskrivas som ett exempel på att ”slå två flugor i samma smäll”.

– Systembolaget har letat efter en etablering och Willys har haft några gemensamhetsytor som varit till övers då Willys e-handelshantering flyttar till en annan del av byggnaden, till lastkajsidan, säger han.

Läs även: Hyr ut till Systembolaget 

Hyresavtalet med Systembolaget och Willys skrivs på tio år och motsvarar ett årligt hyresvärde på cirka 15 miljoner kronor.

Systembolagets pressekreterare Sofia Brännborn säger till StockholmDirekt att man är mycket nöjd med adressen för den nya etableringen.

– Nu har vi äntligen hittat en lokal där vi ligger granne med dagligvaruhandel och där vi också har goda parkeringsmöjligheter. Det vet vi att våra kunder uppskattar, säger hon till StockholmDirekt.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

M2 GruppenÄlvsjö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.