torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Stureplansgruppen ska driva Dicksonska palatset

Publicerad: 27 april 2023, 07:56

Bild 1/2  Från vänster: Vimal Kovac, vd Stureplansgruppen, Annette Persson affärsutvecklare Higab och Ulf Bengtsson, projektledare Higab.

Foto: Higab/Anna Kuylenstierna

Det blir Stureplansgruppen som kommer att få driva verksamheten i Dicksonska palatset i Göteborg. Det framgår av pressmeddelanden från fastighetsägaren Higab och Stureplansgruppen.

Ämnen i artikeln:

SvepetHigab FastigheterStureplansgruppenGöteborg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


När Dicksonska palatset hösten 2024 slår upp dörrarna efter två års renovering blir det med Stureplansgruppen vid rodret. Företaget kommer att driva restaurang-, fest- och eventverksamhet i den klassiska byggnaden i Vasastan i centrala Göteborg.

I ett uttalande säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac att företaget planerar att förutom restaurang öppna två barer i det återskapade orangeriet. På paradvåningen på plan två görs plats för större möten, event och exempelvis julbord. I källarvåningen öppnar en vinbar och en schackklubb.

Läs också: Platzer märker ingen lågkonjunktur: "Det andra kvartalet kan bli precis lika bra som det första"

– Dicksonska Palatset har många likheter med Berns Salonger och Gamla Riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, kommenterar Vimal Kovac.

Han fortsätter:

– Vi vill inte bara bjuda på det förväntade. Besökarna kan se fram emot fler överraskningar när vi öppnar Dicksonska Palatset.

Dicksonska palatset uppfördes 1862 som privatbostad åt friherre Oscar Dickson i florentisk nyrenässansstil. Under årens lopp har byggnaden fungerat som hushållsskola och därefter kontor med bland annat turistbyrån och Stora Teaterns kansli som hyresgäster. 1970 förvärvade Göteborgs stad fastigheten som förvaltas av Higab.

Läs också: Högsta kontorsvakanserna i Göteborg på 20 år: "Hyresgästernas marknad"

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev