Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Strandar hyresförhandlingar i Göteborg

Publicerad: 15 januari 2016, 07:30

Rudolf Antoni.

Foto: Sofia Sabel/Fastighetsägarna

Fastighetsägarna GFR har valt att stranda hyresförhandlingarna för 2016 års hyror för 43 000 hushåll i Göteborg. I ett pressmeddelande skriver man att förhandlingarna, som inleddes i höstas, har gått trögt och att parterna inte har kunnat nå en uppgörelse trots ett tiotal möten.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna GFR

Fastighetsägarna GFR har valt att stranda hyresförhandlingarna för 2016 års hyror för 43 000 hushåll i Göteborg. I ett pressmeddelande skriver man att förhandlingarna, som inleddes i höstas, har gått trögt och att parterna inte har kunnat nå en uppgörelse trots ett tiotal möten.

Rudolf Antoni, tf vd för Fastighetsägarna GFR, säger i en kommentar att Hyresgästföreningen har makten att utan begränsning fördröja förhandlingarna tills motparten ger upp. Något han beskriver som oacceptablet och han menar att en strandning är det enda sättet att komma ur den låsta situation som uppstått.

– Vi har nått vägs ände. Nu måste politikerna erkänna att dagens system med kollektiva hyresförhandlingar inte fungerar, säger Rudolf Antoni.

Fastighetsägarna kommer nu att ansöka till hyresnämnden om att de lägenheter som berörs ska prövas vilket innebär att hyresnämnden slutligen avgör den nya hyran och när den träder i kraft.

– Det här handlar inte främst om hyresnivåer utan snarare om regelverket, tillvägagångssättet och de negativa effekterna på bostadsmarknaden. Bostadsbristen är akut. Dagens hyresförhandlingssystem är ett hinder för rörligheten på bostadsmarknaden, vilket drabbar alla de människor som står utanför. När regeringen nu bjuder in till blocköverskridande samtal för att lösa bostadskrisen är det oansvarigt att fortsätta blunda för att det hyressättningssystem vi har inte fungerar, säger Rudolf Antoni.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Fastighetsägarna GFR

Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna GFR

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.