torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Stort intresse för ny coworking i Arenastaden

Publicerad: 13 december 2021, 14:07

Foto: Teresa Ahola

Stayaround öppnar sin tionde anläggning i Stockholm på tre år. Den här gången i Fabeges lokaler i Arenastaden, vilket blir bolagets första i Solna. Intresset för lokalerna är så stort att smygpremiär planeras redan i januari.

Ämnen i artikeln:

ArenastadenFabegeCoworkingSolna

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Parterna har tecknat ett flerårigt kontrakt i väntan på att detaljplanen blir klar. Fastigheten ligger på Gårdsvägen 8 precis vid Solna pendeltågsstation, några minuters promenad från Mall of Scandinavia.

– Vi har aldrig varit med om ett liknande intresse för någon av våra tidigare anläggningar. Det är tydligt att det finns en stark efterfrågan i området, säger bolagets vd Andreas Broryd till Fastighetsnytt.

Foto: Teresa Ahola

Stayaround Solna blir en 2 500 kvadratmeter stor coworkingyta över tre våningsplan med reception, 50 enskilda rum, takterrass och en stor innergård. Hyran kommer att ligga på cirka 3 500 kronor per månad för en kontorsplats. 

– Vi kommer att drifta ett hus som i dag står tom men som snart kommer till användning, vilket är bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Förhoppningen är också att skapa lite mer liv i området för en tryggare och trevligare miljö, säger Broryd. 

Foto: Teresa Ahola

Detta är bolagets första samarbete med Fabege som är den stora stadsutvecklaren i Solna. 

– Vi är imponerade över Stayarounds arbete och ser fram emot att bredda och komplettera vårt erbjudande i Arenastaden tillsammans med dem, kommenterar Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege.

Stayaround bedriver i dag fyra anläggningar på Tegelbacken, Medborgarplatsen, Frihamnen och Ursvik, samt styr över 20 000 kvadratmeter kontor, vilket innebär att bolaget räknas som ett av landets fem största coworkingoperatörer. 

Den officiella öppningen för coworkinglokalerna i Arenastaden sker i februari 2022, men eftersom intresset varit så stort kommer en smygöppning ske redan i januari.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev