lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Stor uthyrning klar: Stiftelse tar över Tensta gymnasium

Publicerad: 8 maj 2023, 04:59

Nils Styf, vd för Hemsö, utanför Tensta Campus, tidigare Tensta gymnasium.

Foto: Mattias de Frumerie

Den första uthyrningen för Tensta gymnasium, som totalrenoveras, är nu klar. Staden välkomnar beskedet om att skolan ska bedrivas i stiftelsebaserad regi från hösten 2024.

Ämnen i artikeln:

SvepetHemsö FastigheterStockholm

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


− En ny gymnasieutbildning i stiftelsebaserad regi blir ett positivt tillskott i Järva och ligger i linje med Fokus Järva, stadens kraftsamling för att lyfta Järvaområdet, säger Anders Österberg, biträdande finansborgarråd i Stockholms stad och ansvarig för Fokus Järva.

Hemsö har sedan förvärvet i april 2022 haft en bred dialog med skoloperatörer och lokalsamhället för att säkerställa att kommande hyresgäster möter behoven i Tensta.

Nu är beskedet att nya skolan, Järva Gymnasium, kommer att bedrivas av den ideella och icke-vinstdrivande stiftelsen Roya Foundation som sedan tidigare basar över högstadieskolan Järvaskolan i Kista.

− Vi får nu en hyresgäst som fokuserar på elevers utbildning och välmående, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Läs även: Nils Styfs skarpa varning till stat och kommuner: "Saknas beslutsförmåga"

Bild 1/2  Tensta gymnasium på en arkivbild från 2004.

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Stiftelsen bildades 2015 i syfte att utveckla en ny skalbar modell för utbildning och utveckling i socioekonomiskt utsatta områden. I Tensta kommer inriktningarna naturvetenskap, teknik, ekonomi och samhälle få en yta om 4 600 kvadratmeter med plats för cirka 500 elever.

− Vi väljer att etablera oss i Tensta eftersom unga i Järva har höga ambitioner, stora drömmar och drivkraften att förverkliga dem, säger skolans vd Amir Sajadi.

Hemsö söker nu efter hyresgäster inom utbildning, kultur och föreningsliv för att kunna fylla resten av lokalerna.

Tensta Campus

• Tensta gymnasium stod klar 1984 och består av två byggnader med uthyrningsbar yta om totalt cirka 12 500 kvadratmeter. Totalytan för tomträtten är 37 430 kvadratmeter.
• Hus A inrymmer i huvudsak lektionssalar, administration och ett skolbibliotek med angränsande vinterträdgård. Hus B, mer känt som Tensta Träff, flexibla lokaler med olika funktioner för fritidsverksamhet och undervisning, samt en allmän del med en stor aula och angränsande uthyrningsbara lokaler. Nedre plan innehåller även stadsdelsbibliotek, kök och matsal samt utrymme för kaféverksamhet.
Källa: Sisab

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev