lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Stor uthyrning för Vasakronan i City

Publicerad: 19 augusti 2019, 05:21

Flygvy Sergelstan. Fotograf: Vasakronan/TMRW.

Vasakronan har tecknat avtal med King och Stureplansgruppen om totalt 15 000 kvadratmeter i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city.

Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Vasakronan har tecknat avtal med King och Stureplansgruppen om totalt 15 000 kvadratmeter i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city.

Stadsutvecklingsprojektet, som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen, påbörjades sommaren 2017 och väntas bli klar i slutet av 2020.

Stureplansgruppen lämnar med andra ord Sturekvarteret som ägs av ADIA och flyttar in i helt nya lokaler mitt i Stockholm city.

– Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder. Både King och Stureplansgruppen passar väl in i den karaktär vi vill ge området, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan, i ett pressmeddelande.

Mobilspelsföretaget King flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen med utsikt över Sergels torg. Bolaget hyr totalt 11 500 kvadratmeter kontor på de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan.

Även Vasakronan själva flyttar in i Sergelhuset.

– Vårt huvudkontor kommer att ligga där och till det etableras ett nytt koncept, Arena för flexibelt arbetssätt.

Hälften av projektet är nu uthyrt och det är fortfarande oklart vilka de resterande hyresgästerna blir.

Mattias Fröjd & Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev