Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Stor uthyrning för Platzer i Gamlestaden

Publicerad: 23 november 2017, 06:40

170928 Platzer Bygge Gamlestaden

Foto: Marie Ullnert

Platzer har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Göteborgs stad avseende drygt 6 500 kvadratmeter i nybygget vid Gamlestads torg.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgPlatzer FastigheterGamlestaden

Platzer har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Göteborgs stad avseende drygt 6 500 kvadratmeter i nybygget vid Gamlestads torg. Förvaltningarna inom förskola och grundskolan kommer att starta upp sin nya verksamhet vid platsen.

Göteborgs Stad har beslutat att etablera nya centrala förskole- och grundskolenämnder med start sommaren 2018. Bildandet av en grundskoleförvaltning och en förskoleförvaltning betyder att verksamheter från stadsdelarna ska föras samman till två nya förvaltningar.

Det blir en aktivitetsbaserad kontorslösning och inflyttning är planerad till augusti 2018.

– Vi ser fram emot att starta upp de nya förvaltningarna inom förskolan och grundskolan på en så historisk och intressant plats som Gamlestaden. När vi valt var förvaltningskontoren ska placeras så har tillgängligheten varit viktig. Närheten till centralstationen och det nya resecentret är av stor vikt, säger Ulf Högberg, som ansvarar för lokaler inom ramen för bildandet inom Göteborgs Stad.

Huset de flyttar in i är just nu under uppbyggnad. Det 17 våningar höga huset kommer att husera Västtrafiks resecentrum i bottenplan.

CBRE förmedlade kontakten.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.