Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Stor uthyrning för AFA till landstinget

Publicerad: 5 oktober 2017, 06:30

En av fastigheterna på Lindhagensgatan.

Foto: AFA.

AFA Fastigheter har tecknat hyresavtal med Stockholms läns landsting om fyra fastigheter omfattande totalt 33 600 kvadratmeter på Kungsholmen i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

KungsholmenAFA FastigheterStockholmSLL

Det var i förra veckan som Tomas Ingemarsson, chef för AFA Fastigheter, och Per Orrestig, fastighetschef på AFA Fastigheter, signerade hyresavtalet som dock är villkorat av landstingsfullmäktiges godkännande senast 10 november.

Huvuddelen av avtalet, 21 000 kvadratmeter, ingår i ett förlängt tidigare hyresavtal med landstinget (SL:s huvudkontor, Trafikförvaltningen) och resten avser nyuthyrning. Adressen är Lindhagensgatan på västra Kungsholmen.

– Att kunna attrahera en stabil och långsiktig hyresgäst som landstinget är helt i linje med AFA Fastigheters inriktning som trygg och långsiktig hyresvärd. Historiskt sett är detta vår största uthyrning hittills, säger fastighetschef Per Orrestig.

Uthyrningen påbörjas i oktober 2019 och gäller därefter tolv år.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.