torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Stor hemlig aktör i avtal med Castellum om 25 000 kvm i nya logistikparken: ”Otroligt tryck”

Publicerad: 15 juni 2022, 08:28

Läget fällde avgörandet för kunden som är ledande aktör inom sitt segment, enligt Hans Sahlin, logistikchef på Castellum. Halvorsäng Logistikpark i Göteborg ska vara helt färdigutvecklad inom fyra till fem år.

Enligt Castellum har en stor och hemlig aktör tecknat avsiktsförklaring och projekteringsavtal i fastighetsutvecklarens logistiksatsning Halvorsängs Logistikpark.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs HamnlogistikfastigheterSvepetCastellum

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Det gemensamma partnerbolaget mellan Castellum och Göteborgs Hamn gick 2021 ut med att man satsar på ett logistiknav i Halvorsäng, norr om Skarvikshamnen i Göteborg. Ett område som består av cirka 270 000 kvadratmeter markareal. 

Nu har man nyligen tecknat en avsiktsförklaring och ett projekteringsavtal för en
25 000 kvadratmeter stor lager- och logistikanläggning i logistikparken med en stor aktör, uppger Castellum i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Castellum och Göteborgs Hamn utvecklar logistiknav 

– Läget, med möjlighet att snabbt nå kunderna i Göteborgsregionen på ett effektivt sätt, är vad det som fällde avgörandet för kunden, som är ledande aktör inom sitt segment, kommenterar Hans Sahlin, logistikchef på Castellum.

Planen är att sätta spaden i marken senare i år och att hela Halvorsäng Logistikpark ska vara färdigutvecklat inom fyra till fem år. Då beräknas mellan 600 och 700 personer ha sin arbetsplats här.

Läs mer: Erik Selin: ”Många bolag och sektorer går otroligt starkt samtidigt i Västsverige” 

– Just nu har vi ett otroligt stort tryck och flera etableringsförfrågningar på Halvorsäng Logistikpark och många ledande företag inom olika segment förstår att detta är ett absolut premiumläge för logistiktunga aktörer, kommenterar Mariette Hilmersson, vd för Castellum Region Väst.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev