lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Stenvalvet hyr ut skolfastighet till Örebro kommun

Publicerad: 20 april 2023, 06:39

Athena 19 i Örebro ägs av Stenvalvet sedan 2018.

Foto: PIXPROVIDER AB

Stenvalvet och Örebro kommun har tecknat ett tioårigt hyresavtal för uthyrning av skolfastigheten Athena 19. Ett hyresavtal värt 42 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetÖrebro

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var 2018 som Stenvalvet förvärvade samhällsfastigheterna Athena 5 och Athena 19 i Mellringestaden i Örebro av kommunala Örebroporten för 800 miljoner kronor. Affären ledde till att Örebroporten kunde minska sin låneskuld med 650 miljoner kronor.

Nu meddelar Stenvalvet att man tecknat ett avtal med Örebro kommun om uthyrning av Athena 19 där kommunen planerar att bedriva grundskoleverksamhet från vårterminen 2024. Enligt uppgifter från Örebro kommun till Fastighetsnytt uppgår den förhandlade årshyran till 4 235 000 kronor vilket innebär att hyresavtalet är värt 42 350 000 kronor för Stenvalvet.

Innan Örebro kommun tillträder de 2 150 kvadratmeter stora lokalerna kommer de att renoveras och anpassas med fokus på återbruk som beräknas spara 20 ton koldioxid.

– Mellringestaden är ett område med stor potential där vi på Stenvalvet och Örebro kommun har en långsiktig plan för att utveckla området med hållbarhet i fokus. Därför är det extra glädjande att vi redan nu påbörjar resan genom att integrera återbruk i nya projekt. Det kan vi göra tack vare ett bra samarbete och en god dialog med Örebro kommun, som är en viktig kund till oss sedan lång tid, säger Daniel Öhman, investeringschef på Stenvalvet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev