fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Som ett brev på posten - batterileverantör hyr 2000 kvm i Tomteboda

Publicerad: 31 mars 2022, 06:20

Den svenska batteri- och energilagringsleverantören Polarium har tecknat ett tioårigt avtal om cirka 2 000 kvadratmeter i Tomteboda.

Ämnen i artikeln:

TomtebodaSvepet

Björn Rundström

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se


Bolaget kommer att etablera ett labb för test av nya energilagringsprodukter och ett högspänningslabb för test av energioptimeringssystem. Inflyttning är planerad till hösten 2022.

Tomteboda skriver att man de senaste åren har gjort en omfattande modernisering med stort fokus på långsiktiga och hållbara investeringar.

Läs även: Balder och SBB går in som ägare i ny paketbox-lösning

– Vi ser fram emot att välkomna Polarium till oss och att få ta del av deras fortsatta resa. Att ytterligare ett innovativt och framtidsorienterat bolag gör oss sällskap ligger helt i linje med våra ambitioner att göra Tomteboda till en modern arbetsplats i världsklass, säger Morten Wettergreen, Head of Asset Management på Obligo Real Estate i Sverige med ansvar för den övergripande utvecklingen av Tomteboda.

Polarium är ett svensk bolag som tillhandahåller hållbara batterier och energilagringssystem, baserade på litiumjonteknik, till telekombranschen, tillverkningsindustrier och kommersiella fastigheter världen över med över 350 000 installationer i 70 länder sedan grundandet 2015.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev