Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Södra Teatern dementerar – blir inte kontor

Publicerad: 4 juli 2019, 06:35

Kägelbanans framtid är inte avgjord, säger ägaren till Fastighetsnytt.

Foto: Södra Teatern

Tidigare i veckan kom nyheten om att fastighetsbolaget Maelir hyr ut kulturscenen Kägelbanan i Stockholm som kontor. Men nu dementerar ägaren uppgifterna.


Tidigare i veckan kom nyheten om att fastighetsbolaget Maelir hyr ut Kägelbanan som kontor. Men nu dementerar ägaren och Södra Teatern uppgifterna.

När Riksteatern i fjol sålde Södra Teatern till nye ägaren Jakob Johansson, grundaren av Maelir, var han tydligt med att verksamheten skulle fortsätta att bedrivas helt i linje med dagens nöjesverksamhet.

Så här svarar han när Fastighetsnytt kontaktar honom om en artikel i DN där det står att Kägelbanan ska hyras ut som kontor:

– Vi har inte hyrt ut Kägelbanan som kontor. Som vi tidigare kommunicerat externt så utvärderar vi nu flera olika möjliga användningsområden för Kägelbanan.

Beslut först efter sommaren
Han meddelar att beslut kring framtida användning tas först efter sommaren eller i höst någon gång.

– Vi har nu fullt fokus på sommarens konsertverksamhet! säger Jakob Johansson.

Även Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen dementerar uppgifterna om att Kägelbanan hyrs ut som kontor:

– Det stämmer inte. Inga sådana beslut har fattats. Vi ser över vilket typ av mindre störande verksamhet vi kan ha i lokalerna då det är väldigt svårt att ljudisolera lokalen för fortsatt konsertverksamhet, säger han till Fastighetsnytt.

Hur reagerade du på uppgifterna?
– Jag blev förvånad då uppgifterna inte stämmer. Det är absolut inte klart på något sätt att det skall bli kontor. Vi överväger flera olika möjligheter med lokalerna då det är extremt svårt att driva live-verksamhet där, säger Samuel Laulajainen.

Teresa Ahola

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.