Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Snabba hyresförhandlingar

Publicerad: 14 november 2016, 13:39

Trots en hel del strandade förhandlingar i landet så uppger Hyresgästföreningen att hyresförhandlingarna går framåt snabbare än de senaste åren. Det är väsentligt fler hyror förhandlade än vid samma tidpunkt förra året.


Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Nyligen presenterade SCB hyresstatistik på kommunnivå mellan 2015 och 2016 där hyrorna ökade med i genomsnitt 0,7 procent, vilket är den lägsta hyreshöjningen sedan 2007. En nivå som kan komma att slås då avtalen som tecknats i år ligger mellan 0 procent och 0,65 procent. Tillsammans med överenskommelser som offentliggörs senare i veckan kommer 165 000 lägenheter vara klara.

– Hyresförhandlingarna rullar på bra i alla delar av landet och överenskommelserna så långt bekräftar vår bild av läget. Det är fortsatt extremt goda förutsättningar att äga och förvalta hyresfastigheter vilket ska återspegla sig i hyresjusteringarna, kommenterar Hyresgästföreningens förhandlingschef Erik Elmgren, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.