Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Snabba hyresförhandlingar för 2018

Publicerad: 28 november 2017, 07:36

256 068 lägenheter har hittills fått sin hyra färdigförhandlad för nästa år. Den genomsnittliga hyreshöjningen är 0,74 procent för allmännyttan och 0,88 procent för privata fastighetsägare.


– Det är glädjande att konstatera att vi har väsentligt fler lägenheter med överenskommen hyra för 2018 än vid samma tidpunkt tidigare år. Exempelvis hade vi 87 000 lägenheter klara vid samma tidpunkt 2015. Det är en väsentlig skillnad. Samtidigt kan vi konstatera att det på många håll i landet just nu pågår tuffa förhandlingar där kraven och förväntningarna från bostadsbolagen är högre i år jämfört med föregående år, säger Erik Elmgren, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Både yrkanden och förväntningar är väsentligt högre hos fastighetsägarna i år än förra året, 2,61 procent för allmännyttan respektive 2,8 procent för de privata fastighetsägarna.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.