Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Skattepengar går till ockerhyror

Publicerad: 25 september 2017, 11:35

Via mellanhänder hyrs dyra andrahandslägenheter ut till barnfamiljer, där själva notan betalas av socialtjänsten.


Ämnen i artikeln:

HemblaTensta

D. Carnegie hyr via mellanhänder ut dyra andrahandslägenheter till fattiga barnfamiljer och själva notan betalas av socialtjänsten. Det skriver tidningen Hem&Hyra.

En trerummare i Tensta, västra Stockholm, som egentligen kostar 6 500 kronor i månaden hyrs ut för 18 500 kronor och ägs av D. Carnegie. Bolaget hyr ut lägenheter till ett bolag, bland annat Pomeroll, som i sin tur hyr ut till ytterligare ett bolag. Samtliga tre bolag tar sedan sin del av vinsten. Men D. Carnegies avgående vd hänvisar till mellanhänderna.

– Det låter inte klokt och är inget vi står bakom, det gäller att ha torrt på fötterna. Vårt ansvar är att kräva att Pomeroll gör på ett visst sätt men de har de inte gjort, säger Ulf Nilsson till Hem&Hyra.

Omfattningen av problematiken är okänd, men Hem&Hyra har hittat minst åtta lägenheter som hyrts ut på detta sätt. Kartläggningen visar hittills följande nätverk av företag som hyr ut lägenheter som bekostas med skattepengar: Carnegie, Pomeroll, Centoria och Tatum Omsorg.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

HemblaTensta

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.